Éjszaka a Gimnáziumban

A Selye János Gimnáziumban szerdán (december 18-án) immár második alkalommal került megrendezésre az „Éjszaka a Gimnáziumban” nevű esemény, amelynek programpontjait a gimis DÖK tagok állították össze diáktársaik számára.  

A szervezők az előző évi pozitív visszajelzések hallatán ismét nagy izgalommal várták a jelentkezőket. Mivel még csak második alkalommal rendezte iskolánk, ezért az esemény idén is rendhagyónak számított..

A DÖK tagjai egész évben szorgalmasan dolgoztak, és igyekeztek ismételten olyan programokkal gazdagítani ezt az estét, amelyek méginkább összekovácsolták diákjainkat. A rohanó hétköznapokban a sok kötelezettség mellett egyre kevesebb időnk marad egymásra. Ennek az éjszakának pontosan az volt a lényege, hogy kicsit jobban megismerhessék egymást a különböző osztályokba járó és az eltérő érdeklődési körrel rendelkező diákok. A program célja továbbá a karácsonyra való hangolódás, illetve az elcsendesedés volt. Gimiseink több helyszínen vehettek részt a színesebbnél színesebb programokot. Lehetőségük adatott széles körben bővíteni tudásukat különböző területeken és egy kis jól kiérdemelt relaxációs foglalkozáson is részt vehettek. Azok számára, akik nem kimondottan az előadások és foglalkozások miatt jelentkeztek az „ottalvásra“, hanem csupán azért, hogy együtt lehessenek a barátaikkal, gimis társaikkal, a két filmező teremben, társasjáték- illetve hangszerteremben, valamint a kézműves sarokban, vagy akár a büfében ezt megtehették.

Az este a táncházzal kezdődött, amelyet Kelemen Petra Piroska és Jakab András tartottak a gimiseinknek.

A következő időhöz kötött program egy korlátozott létszámú önismereti workshop volt, melyet az iskolánk két ügyes diákja, Kotiers Ráhel Annamária és Szarka Beáta, a 3.A osztály tanulói tartottak nagy lelkesedéssel és odaadással. A workshop keretein belül a résztvevők teázás, meditálás és természetesen kellemes, családi hangulat kíséretében ismerkedhettek meg saját maguk lelki világával, különböző tanulási és rendszerezési technikákkal,  valamint belekezdhettek a jövő évi határidőnaplójuk („bullet journal”) elkészítésébe is.

Az este további részében az időtől független, kötetlen programok közül válogathattak a diákok.

Az előző évben a rendezvény meghirdetése előtt a szervezők egy kis létszámú, családias estét képzeltek el, amely az idei évben olyannyira kinőtte magát az eredeti elképzelések kereteiből, hogy sajnos korlátozni kellett a jelentkező diákok számát.

Az esemény nem jöhetett volna létre Andruskó Imre igazgató úr, a kedves kollégák, a lelkes diákönkormányzat, és a további diákok segítsége nélkül, akik véleményeikkel és színes ötleteikkel a gimiseink igényeire alakították a hangulatos kis estét.

Tanárok: Szüllő Lívia tanárnő (főszervező), Vajányi Orsolya tanárnő és Diósi Viktor tanár úr.

DÖK tagok: Mikulec Amina, Hübsch Dominik, Szarka Beáta, Veres Emese, Kósa Réka, Ďumbier Izabella, Zsidek Viktor, Kotiers Ráhel Annamária, Lampert Erik, Zalka Virág, Grosch Dóra, Kontra Martin Róbert.

Szüllő Lívia


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .