A Selyések újra a Best in English versenyben

2019 novemberében újra, immár ötödször vettünk részt a Best in English versenyben.

A 14-19 éves középiskolások és gimnazisták versenye a Cseh Köztársaság Iskolaügyi Minisztériuma védnöksége alatt zajlik, főszervezője pedig egy cseh nonprofit szervezet, a Kompetencia-fejlesztő Intézet és a Czech-us Ügynökség, számos projektpartnerrel együttműködve.

Ez egy online verseny, az iskola nevezéséért idén első ízben kellett 35 eurót fizetni. A legjobb helyezést elért diákok tárgyi jutalomban részesülnek, míg a fődíj egy kéthetes kanadai nyelvtanfolyam.

A versenybe minden olyan, nem angol anyanyelvi közegben működő középiskola, gimnázium és szaktanintézet bekapcsolódhat, amelyik be tud nevezni legalább 10 diákot. A teszt a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret B1-C1 szintjének felel meg és kitöltésére 60 perc áll rendelkezésre. A kérdések a diákok nyelvtani, szöveghallgatási és szövegértési készségeit mérik fel. A legtöbb pontot elérő diák nyer, pontegyenlőség esetén a sorrendet a kitöltésre igénybe vett időmennyiség dönti el. Az elért pontszámot a diák a teszt befejezésekor azonnal látja.

A tesztet a Prágai Károly Egyetem és a Brünni Masaryk Egyetem lektori csoportja állította össze és a České Budějovice-i székhelyű Európai Nyelvvizsga Központ (European Language Examination Centre) szakértői véleményezték.

Az idei iskolai év versenyére 2019.november 29-én került sor, az eredményeket a napokban kaptuk meg.

A tesztben 117 volt a maximálisan elérhető pontszám.

A 2019-es Best in English versenyben 25 ország 624 középiskolájának 16462 diákja vett részt, a konkurencia tehát óriási volt. A Selye János Gimnázium nagyszerű helyezésének ezért végtelenül örülünk.

Iskolánk 40 diákkal kapcsolódott be a megmérettetésbe. A legeredményesebb diákunk a 3.A osztályos Kollárovics Zsófia lett, aki 110 pontot szerzett, ezzel az iskola legjobb angolosa lett. A 2. legjobb eredményt Blahovics Zoltán, 2.A osztályos tanuló érte el (108,5 pont), a 3. helyen Füssy László Bence, a 4.D osztály diákja lett (105,5 pont).

Kollárovics Zsófia a 16462 résztvevő közül a 34. helyen, míg a 2379 szlovákiai résztvevő közül a 4.helyen végzett. Ebben a versenyben ez az eddigi legnagyobb, mondhatni történelmi sikerünk. Zsófiának ezúton is szívből gratulálunk!!!

A verseny egyúttal a legjobb iskola próbatétele is volt, amelyet a legmagasabb átlagpontszámot elért iskola nyert meg. Az átlagot az iskola 10 legjobban szereplő diákja eredményéből számolták ki. A Selye János Gimnázium 10 legjobb eredményét produkáló diákjai a következők:

1. Kollárovics Zsófia 3.A, 2. Blahovics Zoltán 2.A, 3. Füssy László Bence 4.D, 4. Domonkos András 3.A, 5. Kiss Csilla 1.B, 6. Kovarčíková Sára VIII.N,

7. Kucsora Vivien VI.N, 8. Kulcsár Nándor 2.A, 9. Ölveczky Árpád 1.B, 10. Koncz Kristóf VI.N.

A Szlovákiából résztvevő 100 iskola közül a Selye János Gimnázium a 2.helyen végzett, a Nyitrai kerület 14 bekapcsolódott iskola viszonylatában pedig az 1. helyet szereztük meg.

25 ország 624 iskolája közül a kitűnő 24. helyre kerültünk, ami kimagasló eredmény.

A TOP 20 iskola kategóriájában, amibe a csehországi iskolák nem tartoztak bele, a 17-ek lettünk.

Ezek az eredmények rendkívüli örömmel töltenek el minket és minden diákunknak szívből gratulálunk.

Kedves diákok, joggal vagyunk Rátok büszkék! A Ti eredményeitek diákjaink magas szintű tudását és a Selye János Gimnázium angolnyelv tanításának színvonalát is tükrözik.

Ezért szívesen megemlíteném azon angol szakos tanárnőink nevét, akiknek a diákjai ezzel a szép eredménnyel szolgáltak. Farkas Enikő, Tóth Éva, Vlahy Anita, Szász Boglárka, Szüllő Lívia és Hevesi Petruf Alena. Iskolánk remek eredménye és nevének nemzetközi szintű öregbítése az ő munkaszeretetükben is rejlik.

Végezetül szeretném megjegyezni, hogy ennek a versenynek az a fő célja, hogy az angol nyelv tanulására ösztönözze a diákokat és a legjobbakat tudásukért meg is jutalmazza. A verseny egyúttal lehetőséget nyújt arra is, hogy a diákok összevethessék saját nyelvtudásuk szintjét nemcsak szlovákiai és csehországi kortársaikéval, hanem több európai és azon kívüli országban élő fiataléval is.

Minden diákunknak köszönjük, hogy sikeresen képviselték az iskolát, a szép eredményhez gratulálunk és további sok sikert kívánunk.

Hevesi Petruf Alena és Vlahy Anita, a Selye János Gimnázium angoltanárai


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .