A Selye János Gimnázium diákjai az idegen nyelvi olimpiák járási fordulójában

Angol nyelvi olimpia

Az iskolák a járási versenybe kategóriánként mindig csak egy versenyzőt nevezhetnek be, ez általában az iskolai forduló győztese. De így van ez a magasabb szintű fordulókkal is. A járási versenyből is csak az első, a kerületiből úgyszintén csak a győztes kerül tovább az országos megmérettetésbe. Ezért is van nagy tétje minden egyes fordulónak és ezért is óriási teljesítmény megnyerni azt.

Az iskolai fordulót minden évben nagy érdeklődés övezi nálunk. Az idei tanév házi versenyéből Sovinsky Ákos Tamás (II.N), Juhász Luca (IV.N), Szabó Bence (I.A) és Domonkos András (III.A) kerültek ki kategóriájuk győzteseként.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a múlt heti járási fordulóban mindannyian kitűnően szerepeltek. Sajnos nem jutott mindegyikük tovább, de nem is ez a lényeg.

Juhász Luca például első alkalommal tehette próbára tudását ezen a szinten. Kategóriájában rajta kívül még 24-en voltak. Erős mezőnyben kellett helytállnia és nagyon örülünk, hogy eredményes megoldó lett. A versenyen való szereplés, elmondása szerint, élmény és jelentős tapasztalat volt. Másik kisgimisünk, Sovinsky Ákos Tamás, fantasztikusat teljesített – 20 ellenfele volt és mindegyiket legyőzte! Ő az egyik továbbjutónk. A másik Szabó Bence, aki elsős létére maga mögött hagyott minden másodikost is. Domonkos András remek teljesítményének köszönhetően kategóriájában második lett a járásban.

A fényképen (balról): Sovinsky Ákos Tamás, Szabó Bence, Domonkos András és Juhász Luca.

Német nyelvi olimpia

A tavalyi iskolaévtől kezdve két-két diák képviselheti gimnáziumunkat a járási németolimpián. Nagy örömünkre szolgált, hogy mindhárom versenyzőnk színvonalas teljesítményt nyújtott, és megérdemelten továbbjutott a nyitrai kerületi fordulóra:

Kovarčík Beáta (V.N), aki a tavalyi évben az országos verseny abszolút győztese lett, most is az 1. helyen végzett, Szabó Alexandra (II.B) ugyanebben a kategóriában a 2. helyen. Pinke Andrea (VIII.N) az érettségire való készülődés mellett a tőle megszokott lelkiismeretességének és igényességének köszönhetően ismét kategóriájának győztese lett.

A csapathoz a kerületi versenyen csatlakozik az immár rutinos versenyzőnk, Kovarčík Sára (VIII.N), aki a germanofón (anyanyelvi beszélő) kategóriában méretteti meg tudását.

Diákjainknak köszönjük a becsületes versenyzést és szeretettel gratulálunk teljesítményükhöz. A továbbjutóknak kívánunk erőt, kitartást a további felkészüléshez és sok sikert a kerületi fordulóban Nyitrán, 2020. február 11-én, illetve 12-én. Hajrá!

A fényképen (balról): Szabó Alexandra, Pinke Andrea és Kovarčík Beáta.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .