A XIII. Szakma Sztár Fesztivál elődöntői Felvidéken

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége hazai szakközépiskolásaink részére, január 16-a és 23-a között, a négy helyszínen, az otthont adó szakközépiskolák közreműködésével szervezte meg a XIII. Szakma Sztár Fesztivál felvidéki elődöntőit. Az elődöntők időpontja és helyszínei a következők voltak:

  • Műszaki Szakközépiskola, Komárom, 2020. január 23.
  • Szakkay József Szakközépiskola, Kassa, 2020. január 22.
  • Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Dunaszerdahely, 2020. január 22.
  • Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola, Érsekújvár, 2020. január 16.

Az felvidéki elődöntőbe 9 szakközépiskola, 17 szakmában, 120 diákkal kapcsolódott be. Az elődöntő során a diákoknak egy, az adott szakma minden területét felölelő, az összes szaktantárgy témaköréből összeállított feladatlapot kellett megoldaniuk 120–180 perc alatt. Érsekújvárban a szoftverfejlesztő és az erősáramú elektrotechnikus, Kassán a mechatronikai technikus, Dunaszerdahelyen az asztalos, autószerelő, cukrász, fodrász, kozmetikus, központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő, pincér, szakács, vendéglátás-szervező, Komáromban az asztalos, cukrász, elektronikai technikus, festő, mázoló, tapétázó, fodrász, hegesztő, kozmetikus, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, pincér, szakács és villanyszerelő szakmák tanulói mérték össze tudásukat.

A feladatlapok kiértékelése és az eredmények összegzése után a legjobb teljesítményt nyújtó felvidéki versenyzők bejutnak a magyarországi elődöntőbe. Itt már gyakorlati feladatok várnak a diákokra. Azt, hogy idén kik jutnak a döntőbe, még nem tudjuk.

A verseny országos döntőjére „XIII. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2020. április 20–22-e között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont F, G és D pavilonjában kerül sor.

A magyarországi döntőben több ezer szakközépiskolás színe-java képviseli magát, ezért már az is nagy elismerésnek számít, ha valaki oda bekerül. Külön öröm számunkra, hogy az előző négy évben mindig volt versenyzőnk a magyarországi válogatóban és a döntőben is. Köszönjük szakközépiskoláink igazgatóinak, pedagógusainak, hogy kezdettől fogva pozitívan viszonyulnak e hiánypótló versenyhez.

A versenyben való részvételt a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak köszönhetjük, amely már negyedik éve biztosít lehetőséget és anyagi hátteret a megmérettetés lebonyolítására.

Majer Anna


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .