Különleges pedagógiai továbbképzés az udvardi általános iskolában

Bevezetés a szociális cirkusz és a juggleboard módszereibe címmel hirdet egynapos gyakorlati képzést a Majthényi Adolf Alapiskola saját pedagógusainak és minden érdeklődőnek.

Az egynapos képzés célja a pedagógiában és a fejlesztésben alkalmazható
könnyített, adaptált zsonglőr eszközök használatának alapszintű elsajátítása, az ezzel foglalkozó módszertan megismerése. A ’szociális cirkusz’ – sokféle hátrányos helyzetű és speciális igényű személynél, csoportnál ad lehetőséget a testi képességek fejlesztésére, közösségépítésre, mozgáshiány pótlására. Lehetőséget ad továbbá a tanulási problémák és disz-es zavarok leküzdésére, a túlmozgásos, hiperaktív, viselkedészavaros nehézségek kezelésére. Valamint a szenzoros integráció fejlesztésének is kiváló eszköze.

Ezen kívül egy különleges módszer, egy speciálisan adaptált zsonglőreszköz, a Juggle-board használatát ismerhetik meg. Ennek alkalmazása élményalapú komplex fejlesztést eredményez. Elsajátítása nem igényel zsonglőr tudást, bárki megtanulhatja. Terápiás használata javítja a kognitív funkciókat, az agyféltekék közötti kapcsolatokat, valamint a mozgáskoordinációt, miközben örömöt és sikerélményt biztosít.

A képzést Gallyas Veronika (Magyar Zsonglőr Egyesület) vezeti, 2020. március 18-án szerdán lesz az udvardi alapiskolában. Jelentkezni a majthenyiai@gmail.com címen, illetve a 00421908 422 843 telefonszámon lehet.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .