Megérkezett a Vámbéry Ármin Földrajzverseny középdöntőinek eredménye

A levelező fordulók megoldásával túl vagyunk a Vámbéry Ármin Földrajzverseny első felén, azonban a döntőre való felkészülés csak most következik.

A döntő feladatai tartalmazni fogják Vámbéry Ármin részletes életrajzát, az utazásait és munkásságát. A feladatok között helyet kap Magyarország, Afganisztán és a Keleti élet is. A döntőben Keleti életképek azon fejezetei kerülnek terítékre, melyeket a levelező forduló feladatai is érintettek. Térképes feladatok során szükség lesz Magyarország és Afganisztán politikai, valamint természetföldrajzi térképének ismeretére is. Játékos feladatok érintik majd a nemzeti parkokat, látnivalókat és érdekességeket is a fent említett országokból.

A 2019-2020-as tanévben megrendezésre került Vámbéry Ármin Földrajzverseny döntőjébe jutó csapatok a következők: Gekkósok, Gömöri pajkosok, Búcsi bosszúásók, Madárkák, BartókoSokk, RED3, Fel vidék! Triumvirátus, Világjárók, Vámbéry angyalai. A részletes meghívót a Katedra folyóirat szerkesztősége is küldi a továbbjutó csapatoknak.

A döntőhöz minden továbbjutó csapatnak sikeres és élményekkel teli felkészülést kívánok a magam és az egész szerkesztőség nevében. A többi csapatnak köszönöm a szorgalmat, az odaadó munkát és felkészülést, sok sikert kívánok mind a diákoknak, mind pedig a felkészítő tanároknak a további munkához és tanulmányokhoz, valamint a következő tanévben nagy szeretettel várom a versenybe való jelentkezésüket a személyes találkozás reményében.

— Mgr. Tóth Tibor —


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .