A Katedra Történelemverseny eredményei

Tisztelt Kollégák, Kedves Versenyzők!

A Katedra Történelemverseny levelezős része a negyedik fordulóval lezárult. A diákok öt hónapon keresztül oldották a feladatokat. A Katedra-versenyek levelezős fordulói a felkészítők és versenyzők igényeire reagálva négy fordulóra szűkültek. A verseny idei témája A második világháború története, Magyarország a második világháborúban volt, megtartva a folytonosságot az egyes történelmi időszakok között.

Az idei évadba 31 iskola 43 csapata kapcsolódott be, amelyek elektronikus úton juttatták el hozzám kitöltött feladatlapjaikat. Örömmel állapíthatom meg, hogy egy-két kivételtől eltekintve mindegyik csapat kitartott az utolsó fordulóig. A csapatok által az egyes fordulóban elért pontok összege meghatározta a csapatsorrendet, illetve a döntőbe jutottak névsorát. A csapatok az idén is felkészülten, figyelemmel és teljes erőbedobással oldották az egyes feladatokat, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a szoros befutó.

Az országos döntőben a Katedra-szerkesztőséggel való egyeztetés alapján 15 csapat vehet részt. Egy iskolából a versenyszabályzat értelmében csak egy csapat juthat a döntőbe, ezért az egyes iskolák legeredményesebb továbbjutó csapatait az alábbi táblázatban zöld színnel jelöltük. Ha egy iskola két csapata pontegyenlőséggel zárt a továbbjutottak között, a felkészítő tanár(ok) dönti(k) el, hogy melyik csapatot nevezi(k) a döntőre! Azok, akik nem jutottak tovább, ne keseredjenek el, hiszen jövőre újból lesz lehetőségük versenyezni. A döntőben terveink szerint tíz (esetlegesen tizenegy) fordulón keresztül méretik meg magukat a továbbjutott csapatok ugyanebből a témából. A szakirodalom változatlan marad, megkönnyítve a felkészülést. Figyelem! A döntőbe jutott csapatok készítsenek posztert, amelyet hozzanak magukkal a döntő napjára! A téma: Második világháborús magyar katona. Az elkészítés és a kivitelezés egyéni, de minden csapat pontokat kap rá, melyet a versenyszervező dönt el a diákzsűrivel. A posztereket a helyszínen kiállítjuk, így meg lehet tekinteni. A döntőre 2020. május 5-én (kedden) kerül sor 9 órai kezdettel a dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Építészeti Szakmunkásképzőben (Szabó Gyula utca 1.).

 A részvételi díj 10 euró csapatonként, amit a továbbjutott csapatoktól kérünk 2020. április 5-ig befizetni postai csekken a Katedra Alapítvány számlaszámára: SK21 1111 0000 0010 1476 9018, Unicredit Bank Slovakia a. s.  Kérjük, hogy tüntessék fel az azonosító számot is (variabilný symbol: 2020003) A befizetésről szóló bizonylat szkennelt képét válaszlevélben küldjék el.

Kérem, hogy a továbbjutók legkésőbb 2020. április 5-ig jelezzenek vissza a tortenelem.katedra@gmail.com e-mail-címre ugyanebben a válaszlevélben, hogy részt vesznek-e a döntőben és igényelnek-e szállást és étkezést (ebéd, megszállóknak vacsora és másnapi reggeli is) a versenynapot megelőző estére. A verseny pontos menetéről még tájékoztatni fogom a döntőbe jutott csapatokat.

 Minden csapatnak és felkészítő tanárnak köszönetet mondok az aktív részvételért, a megjegyzésekért, a döntőbe jutott csapatoknak pedig szívből gratulálok és a döntőben sok sikert kívánok!

— Angyal László, a Katedra Történelemverseny koordinátora —

Az eredmények és a döntő meghívója az alábbi dokumentumokban találhatóak:


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .