A külhoni magyar iskolák tanárait és diákjait köszöntötte levélben a nemzetpolitikai államtitkár

Tanévkezdés alkalmából levelet intézett a Kárpát-medence magyar oktatási intézményeinek diákjaihoz és tanáraihoz Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

A nemzetpolitikai államtitkárság pénteki közleménye szerint a levélben az államtitkár úgy fogalmazott:A nemzet olyan, mint a család, amelyet a tagjai tartanak össze, közös érdemünk, hogy ezt a családot a járványhelyzetben sem hagytuk széthullani.

Levélében az államtitkár úgy fogalmaz, az idei év a kialakult járványhelyzet miatt eltért az eddigi tanévektől, hiszen egy hosszú, megpróbáltatásokkal teli időszak után a pedagógusok, a diákok és a szülők most szeptemberben találkozhatnak újra az iskola falain belül.

Kitért arra is, hogynincs olyan települése, közössége nemzetünknek, amelyhez az elmúlt tíz évben valamilyen módon az anyaország ne jutott volna el.

Felidézte, hogy 2020. augusztus 20-án avatták fel a budapesti Kossuth téren az Összetartozás Emlékhelyét, amely falán valamennyiünk településneve őrzi, hogy mi magyarok vagyunk, összetartozunk, a minket összekötő szálak elszakíthatatlanok.

Levele zárásaként az államtitkár arra kéri a külhoni magyar pedagógusokat, szülőket és diákokat, hogy legyenek segítői és támaszai egymásnak a jelenlegi nehéz időszakban, majd jó egészséget és kitartó munkát kíván mindnyájuk számára a 2020–2021-es tanévre.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .