Iskolahírek

Az idei első sportsiker a Selye János Gimnáziumban

A Selye János Gimnázium diákjai ismét kitűnő eredményt értek el a sportversenyek terén, így a tanév elején megkezdett sikeres időszak tovább folytatódik.

2020. január 14-én a Selye János Gimnázium testnevelőtanára, Paraska István szervezte a középiskolás lányok járási kosárlabda-bajnokságát öt csapat részvételével, ahol iskolánk lánycsapata az 1. helyen végzett. A csapat tagjai voltak: Viola Eszter, Pásztó Laura, Rácz Lili, Jakab Adrienn, Vanya Zsuzsanna, Koczkás Eszter, Tóth Réka, Garai Emese, Kalmár Annabella, Mészáros Dóra, Pálmay Anikó.

A csapatot dr. Horváth Fél Szilvia tanárnő készítette fel a versenyre. Neki és a csapatnak is szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk a kerületi döntőben is!

Cornides István Matematika-Fizika Emlékverseny eredményeinek az ismertetése a Selye János Gimnáziumban

Éles eszű felvidéki és magyarországi középiskolások mérhették össze tehetségüket a komáromi Selye János Gimnázium aulájában 2019. november 22-én. A Cornides István Matematika-Fizika Emlékversenyt a gimnázium tanárai hívták életre.

Cornides István 1920. december 7-én a felvidéki Komjáton született. Tehetségét nyolc évig a komáromi bencés gimnáziumban csiszolta. Saját erejéből a tömegspektrometria világszerte ismert kutatójává küzdötte fel magát. A jeles matematikus-fizikus 1968-tól nagy áldozatvállalással segítette a fizika és kémia oktatását a volt Nyitrai Pedagógiai Főiskolán, ahol 1990-től vendégprofesszorként tanított, és a komáromi Magyar Tannyelvű Gimnáziummal is rendszeres kapcsolatban állt. Cornides Istvánról a verseny megnyitóján dr. Kalácska József, a Selye János Gimnázium nyugalmazott tanára emlékezett meg.

2001-ben a komáromi Selye János Gimnáziumban a hetvenes évek óta zajló szellemi diákviadalt Cornides István Matematika-Fizika Emlékversenynek nevezték el, amelyen évente több tucat felvidéki és magyarországi középiskolás négy kategóriában vesz részt.

A szellemi bajnokság díjkiosztó ünnepségére idén is a Magyar Kultúra Napján, január 22-én került sor Horváth Katalin tanárnő, a gimnázium matematika tantárgybizottságának elnöke vezetésével. A díjakat – pénzjutalmakat – Cornides Istvánné megbízásából dr. Kalácska József, a Selye János Gimnázium nevében Andruskó Imre, igazgató, és A Komáromi Magyar Gimnázium Öregdiákjainak és Tanárainak Baráti Köréből Langschadl István mérnök, elnök adta át.

1. évfolyam

1. Dezső Kende – Szent István Gimnázium, Budapest

2. Szeidemann Márton – Eötvös József Gimnázium, Tata

3–4. Baumann Máté – Szent István Gimnázium, Budapest

3–4. Schiller Bence – Selye János Gimnázium, Komárom

2. évfolyam

1. Téglás Panna – Selye János Gimnázium, Komárom

2. Szalai Balázs – Magángimnázium, Dunaszerdahely

3. Keresztes Levente – Selye János Gimnázium, Komárom

3. évfolyam

1–2. Ráfli Ádám – Szent István Gimnázium, Budapest

1–2. Koleszár Csoma – Bencés Gimnázium, Pannonhalma

3. Kulcsár Boglárka – Szent István Gimnázium, Budapest

4. évfolyam

1. Draskovits Mátyás – Bencés Gimnázium, Pannonhalma

2. Baczó Domonkos – Szent István Gimnázium, Budapest

3–4. Klapper Zsombor – Szent István Gimnázium, Budapest

3–4. Fehér Balázs – Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, Győr

Mindenkinek szívből gratulálunk!

2020 novemberében is nagy szeretettel várjuk a Felvidék és magyarországi középiskolák diákjait a Cornides István Matematika-Fizika Emlékverseny következő fordulójára.

-sjg-


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .