Pedagógusnapi köszöntő

Kedves Pedagógusokollégák!

Nincs még egy olyan mesterség, amelynek mindennapjaiba az érzelmek olyan széles tartománya tartozna, mint a pedagógusé. Lelkesedés, fennköltség, sikerélmény, bizalom váltakozik a kudarc, az aggodalom, a kétely érzésével egyetlen nap folyamán, hiszen a derű és a ború a mi hivatásunk gyakorlása során kéz a kézben jár.

Örülünk a szépen ívelt betűknek, a folyékony olvasásnak, a térképen való eligazodásnak, a megszerzett tudásnak ugyanúgy, mint az udvarias köszönésnek, egy jól sikerült tornagyakorlatnak, vagy egy szépen megszólaló énekszámnak. Szánakozunk azon, ha közöny vagy érdektelenség veszi körül igyekezetünket.

Leginkább a csendes esőhöz hasonlít a munkánk. Bőkezűen ontja mindazt, ami a földben megbúvó magvakat táplálja. Szerencsés esetben magukba szívnak minél többet az éltető áldásból, és akkor szárazság esetében is képesek lesznek termőre fordulni. Ez a mi legnagyobb jutalmunk.

Tisztelt Pedagógustársaim!

A tanítónap alkalmából kívánok mindannyiuknak több derűt, mint borút, több fényt, mint árnyékot, és sokkal több mosolyt, mint amennyit eddig adtunk és kaptunk!

Ünnepeljünk a szívünkben…ennyit enged ma helyzetünk.

Egészséget mindenkinek! 

— Fekete Irén elnök, SZMPSZ —


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .