DSD – vonzó cél a Selyés gimnazistáknak

Kovarčík Beáta, a Selye János Gimnázium V.N osztályos diákja meghívást kapott a Nemzetközi Németolimpiára (IDO), amelyet a tervek szerint 2020. július 26. és augusztus 8. között rendeznek meg Drezdában. Beának, aki a tavalyi országos németolimpia győztese volt és az idei kerületi versenyen is kitűnően teljesített, szorítunk, hogy a versenyre a pandémia ellenére is sor kerüljön. Ahhoz pedig, hogy a szlovákiai válogatott tagjává választották, sok szeretettel gratulálunk! Felkészítője Szénássy Edit tanárnő.

A Selye János Gimnázium több mint két évtizede részese a Deutsches Sprachdiplom – DSD német nyelvdiplomával végződő programnak, amely világszerte több mint negyven éve létezik. Diákjaink százai szereztek az évek során német felső-, ill. középfokú nyelvdiplomát, amely nagyszerű lehetőségekhez juttatta őket a továbbtanulás terén. Közülük többen Németországban, Ausztriában folytatták tanulmányaikat, illetve az egyetemi évek alatt német részképzés formájában gyarapították nyelvi ismereteiket.

A DSD nyelvi diploma a továbbtanulás mellett a munkapiac szempontjából is fontos, hiszen Németország Szlovákiának elsőszámú gazdasági partnere, és több mint ötszáz német cég rendelkezik szlovák érdekeltséggel. A Német Szövetségi Köztársaság Művelődési Minisztereinek Konferenciája a DSD-vel tanúsítja, hogy mindazok, akik sikeresen letették ezt a vizsgát, magas jó beszélik a német nyelvet, ill. képesek arra, hogy német egyetemen folytassák tanulmányaikat.

Az idei tanévben 9 diákunk készül a B1 szintű nyelvvizsgára, amely június 16-án és 19-én tartunk a Selye János Gimnázium a tisztifőorvos ajánlásai alapján. A sikeres vizsgázók oklevelüket a következő iskolaév elején vehetik át a DSD-program országos koordinátorától.

Mindenkinek szívből gratulálnak felkészítő tanáraik: Szénássy Edit, Fekete Judit és Musitz Marietta.

-sjg-


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .