Jövő májusra halasztják az ötödikesek tesztelését

Ősz helyett csak a 2020/2021-es tanév végén, májusban tesztelik az alapiskolás ötödikes tanulóit. A gyerekek 2021. május 19-én, szerdán írják meg a tesztet – olvasható az oktatási minisztérium 2020/2021-es tanévre vonatkozó útmutatójában.

Minden tanév első felében írnak tesztet az ötödikesek, legutóbb 2019. november 20-án tesztelték őket. A tesztet az összes alapiskolában megírják matematikából, szlovák nyelvből és irodalomból, illetve magyar nyelvből és irodalomból.Az alapiskolák 5. osztályának minden tanulója részt vesz a tesztelésen, kivéve a speciális oktatási program szerint tanuló gyerekeket

 – áll a minisztériumi anyagban.

A témaköröket szeptemberben teszi közzé az Oktatásügyi Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete. Az ötödikesek tesztelésének célja a felső tagozatba lépők általános tudásának felmérése, valamint visszajelzés az alapiskoláknak a tudásukról és a készségeikről, hogy ezzel is elősegítsék az oktatás minőségének javítását.

-sajtóhír-


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .