Nyitra megye figyelembe veszi a magyar középiskolák sajátos jellegzetességeit

A Nyitra Megyei Önkormányzat továbbra is figyelembe fogja venni a magyar tanítási nyelvű középiskolák sajátos jellegzetességeit. Ezt hétfőn (július 13.) jelentette ki Milan Belica megyefőnök, miután találkozott a parlamenten kívüli Most-Híd párt tagjaival. Utóbbiak szerint Nyitra megye kulcsszerepet tölt be a nemzetiségi oktatás szempontjából. „Az itteni középiskolákat látogatja a legtöbb magyar diák. A megye összesen 16 magyar tannyelvű iskolát, 5 gimnáziumot és 11 szakközépiskolát tart fenn” – mutatott rá Rigó Konrád, a Most-Híd elnökségi tagja.

Belica úgy véli, a nemzetiségi iskolák a megye természetes velejárói, ezért figyelembe veszik a sajátos jellegzetességeiket az elsősök számának megszabásakor, vagy az iskolahálózat optimalizálásakor.A célunk az, hogy minden diák az anyanyelvén végezhesse a középiskolát is”

– jelentette ki Prékop Mária, a Most-Híd oktatási szakértője.

A megyefőnök megerősítette, hogy a megye igyekezni fog biztosítani az oktatást minden tanulónak.A magyar tanítási nyelvű középiskolákban a vonatkozó jogszabállyal összhangban biztosítjuk az alacsonyabb osztálylétszám lehetőségét”

– tette hozzá Belica.

-sajtóhír-


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .