Minden pedagógusnak kötelező benyújtani az erkölcsi bizonyítványát

A pedagógusok 113 378 benyújtott erkölcsi bizonyítványa közül összesen 1551 esetben nem tudták igazolni a fedhetetlenséget. A TASR hírügynökséget erről Jozef Szabó főügyész-helyettes tájékoztatta. Az összes pedagógiai alkalmazottnak kötelessége benyújtania az erkölcsi bizonyítványát, miután a sajtó kiteregette, hogy egy tanár elhallgatta a diákjával szembeni visszaélést.

Szabó szerint összesen 113 791 kérelem érkezett be, abból 400 kérvényt elutasítottak, de ezeket az eseteket újból megvizsgálják.

A főügyészhelyettes elmondta, a leiratok bűnügyi nyilvántartásból továbbra is érkeznek. Naponta ötven kérelem érkezik,  júliusban ez összesen 796 volt. Az erkölcsi bizonyítvány igénylésekor minden pedagógiai alkalmazott köteles megadni az illetékes járási hivatalnak a szükséges adatokat. Ezt 2019. december 31-ig minden érintettnek meg kellett tennie, aki elmulasztotta, azt január 1-jétől nem tekintik feddhetetlennek.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .