A szlovákiai diákok nyári iskolába mennek!

A koronavírus-járvány okán elrendelt online oktatás során begyűjtött lemaradást hivatott pótolni az oktatási szaktárca kezdeményezése, amely augusztusban három hétre újra iskolapadba ülteti a diákságot.

Augusztus 10-e és 28-a között diákok ezrei térnek vissza az iskolába, bár nagy részüknek továbbra is zavartalanul folytatódhat a szünidő. Összesen mintegy 8500 tanuló mehet újra iskolába (a nulladiktól a kilencedig évfolyamig), a projektre 500 ezer eurót különített el a minisztérium. 

Főként azokra a tanulókra számítanak, akik az online oktatás idején gyakorlatilag teljesen kimaradtak a rendszerből. Bár a számuk nem pontosan ismert, feltűnő a tény, hogy az ország legszegényebb régióiban kellett a legtöbb iskolát újranyitni. Az Eperjesi kerületben 43-at, míg a Pozsonyiban, a gyér érdeklődés miatt, csak tizenkettőt.

A kezdeményezés, talán kissé faramuci módon, teljesen önkéntes. Nem csak a tanulóknak, a rendelkezés szerint az iskoláknak és a tanároknak is. A nyári iskolában nem klasszikus tanításra kell számítani, a tárca elképzelése szerint játékos, élményszerű oktatást kell majd nyújtania a pedagógusoknak – írja a TASR. A kérdés csak az, hogy azok a diákok, akik gyakran saját akaratukból maradtak ki az online oktatásból, miért mennének vissza önként augusztus kellős közepén. 

-sajtóhír-


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .