Egy kicsit másként, de szeptember 18-án kezdődik az akadémiai év a Selye János Egyetemen

A hagyományos, ünnepélyes és nagyszabású tanévnyitó szeptember 18-án a járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad. Az egyetem vezetői és néhány hallgató vesz csak rajta részt, de online megtekinthető lesz nemcsak a hallgatók és az alkalmazottak, hanem a széles közönség számára is.

Juhász György, a komáromi Selye János Egyetem rektora megkeresésünkre elmondta, szeptember 21-én kezdődik meg az oktatás, a hagyományos módon, tehát jelenléti formában, természetesen a szigorú szabályok betartásával.

„Nagyon bízunk abban, hogy minden a rendes menetrendben folytatódhat. Épületeinkben a maszk viselése kötelező. Az épületek bejáratánál és más helyeken is lesznek kézfertőtlenítők. A tanév beindítása nem lesz olcsó mulatság, hiszen be kell szerezni a szükséges eszközöket, maszkokat az oktatóinknak, védőpajzsokat, fertőtlenítőket adagolókkal együtt, papírtörlőket, ami több ezer euróba kerül” – tájékoztatott a rektor.

A ma kiadott rektori rendelet értelmében az elsőéves hallgatók még jelenléti formában iratkoznak be az egyetemre, a felsőbb évesek pedig elektronikusan.

Szigorúbb szabályok lépnek érvénybe a kollégiumban is, erről a napokban adnak ki egy külön rendeletet. Mindenben követik a Közegészségügyi Hivatal előírásait és ott is biztosítani kell ugyanazokat az eszközöket, amelyeket az egyetem többi épületében.

„A járványhelyzetre való tekintettel idén a Gólyatábor is elmarad, helyette egy Gólyanapot tervez a hallgatói önkormányzat. Fegyelmezettségre lesz szükség az elkövetkező hónapokban.” Szerencsére már a járvány első hullámában megmutatkozott, hogy hallgatóink felelősségteljesen álltak a helyzethez. Reménykedem abban, hogy a szemafor intézményünkben nem fog narancssárgába vagy pirosba váltani”

– fűzte hozzá.

A magyarországi diákokról szólva elmondta, egyelőre Magyarország is zöld zónában van, tehát a diákok minden megkötés nélkül átjöhetnek  a határon.

Megjelent a ma7.sk-n


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .