Gröhling: Az iskolák eldönthetik, mire használnak fel egy felszabadult tanórát

Az iskolák eldönthetik, mely tantárgynak a tanítására használnak fel egy felszabadult tanórát.

Eddig ez az óra a történelemórához volt kötve. Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter azt közölte a TASR-rel készült interjújában, hogy az oktatásügyi tárca fokozatosan több rendelkezésre álló tanórát is fel akar szabadítani.

„Két évre szólt ennek a rendelkezésre álló órának a megkötése. Most letelt a két év, és el kellett döntenünk, hogy ezt az órát történelemóraként rögzítjük-e, vagy felszabadítjuk, és az iskolák maguk dönthetik el, mire használják fel” – magyarázta a miniszter.

Az iskolák így ezt az órát meghagyhatják történelemórának, de például idegen nyelvi, reál vagy humán jellegű tantárgyak tanítására is felhasználhatják. A miniszter szerint ilyen órákból egyre több lesz.

„Olyan lépéseket tervezünk, amelyeknek köszönhetően emelkedni fog az ilyen órák száma. Hogy már az alapiskolák felső tagozatán vagy ennek legfelsőbb évfolyamaiban némileg specializálódni lehessen” – tette hozzá Gröhling.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .