Az oktatási minisztérium azt szeretné, hogy csak elméleti formában oktassák a testnevelést és a zenét

Az oktatási minisztérium azt javasolja, hogy a COVID-19 betegség miatt kialakult rendkívüli helyzet idején az iskolákban – függetlenül az ún. COVID-szemafor színétől – csak elméleti formában oktassák a testnevelést és a zenei nevelést. Ez az iskolák és tanintézetek számára kiadott legfrissebb iránymutatásban szerepel, melyet az oktatási tárca weboldalán tettek közzé.

Ezenkívül nem ajánlott természetiskolák és sítúrák szervezése, továbbá körök tartása sem. A kulturális, táncos rendezvényeket sem javasolja a minisztérium, így például a szalagavatót vagy a koszorúcskát sem.

Az oktatási tárca továbbá azt javasolja, hogy távúton tartsák meg a szülői értekezleteket, és így bonyolítsák le a szülői tanács és az iskolatanács, valamint a diákszervezetek üléseit is.

Az iránymutatás addig marad érvényben, amíg nem teszik közzé annak módosítását az Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium weboldalán.

sajtóhír


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .