Körülbelül 1600 diák maradt a Comenius Egyetem kollégiumaiban

A pozsonyi Comenius Egyetem kollégiumaiban jelenleg mintegy 1600 olyan hallgatót tartanak nyilván, akik nem költöztek ki a malomvölgyi és a Družba diákszállóból – tájékoztatta a TASR-t Lenka Miller, az egyetem szóvivője, és hozzátette, a hallgatók döntő többsége kiköltözött.

„Az egyetemi félév elején összesen körülbelül 7000 hallgató kapott szállást a két legnagyobb kollégiumban” – mondta Miller. Főként szlovákiai egyetemi hallgatók maradtak, akiknek valamilyen oknál fogva nincs lehetőségük elköltözni. Miller elmondta, olyanok is vannak közöttük, akiknek családjában súlyos beteg van, akit nem akarnak veszélynek kitenni.

A szakmai gyakorlaton lévő diákok is a kollégiumban maradtak. „Az Erasmus+ programban nálunk tanuló külföldi diákok és az ösztöndíjasok többsége is maradt. Az önköltséges formában tanuló egyetemi hallgatók általában albérletekben laknak” – tájékoztatott a szóvivő.

A pozsonyi Comenius Egyetem október 5-én, hétfőn vezeti be az online oktatást. Az egyetem vezetése arra kérte a hallgatókat, aki teheti, a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása céljából erre az időszakra költözzön ki a kollégiumból.

-sajtóhír-


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .