A Selye János Gimnázium diákjának sikere a 61. Nemzetközi (on-line) matematikaolimpián

2020. június 29-én és 30-án zajlott a matematikaolimpia A kategóriájának 69. országos fordulója. Idén a COVID19 járvány következtében először on-line formában.

Az országos on-line forduló 39 résztvevője közül huszan lettek eredményesek: Csaplár Viktor (VI.N, az iskola magántanulója) 8. helyezett és a verseny győztese lett. Az első 10 helyezett diák olimpiai válogatóversenyen vett részt, ahol Csaplár Viktor a 3. helyen végzett. Kiváló eredményének köszönhetően tagja lett a 6 fős szlovák válogatottnak, és részt vehetett az Oroszország által szervezett 61. Nemzetközi (idén első alkalommal virtuális on-line) Matematikaolimpián. A versenybe 105 országból 630 diák kapcsolódott be. Az országok 6 fős csapatokat nevezhettek. Szlovákia 6 fős csapatából (öt fiú és egy lány) három pozsonyi, egy kassai, egy eperjesi gimnáziumokat képviseltek, s egyedüli magyarként Csaplár Viktor versenyzett a Selye János Gimnázium magántanulójaként, és bronzérmet szerzett a 61. Nemzetközi Matematikaolimpián.

Csaplár Viktornak és felkészítő tanárainak szívből gratulálunk és további hasonló sikereket kívánunk.

Andruskó Imre,

az SJG igazgatója


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .