Nem fogják bezárni a napköziket

Ha nem lenne napközi, az alapiskolák sem működhetnének – jelentette ki a hétfői kormányülés után Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

Leszögezte, hogy a napköziket nem zárják be, a működtetésükre vonatkozó szabályokat már közzétették a minisztérium honlapján. Mint mondta, az alapelv ugyanaz, mint eddig, szigorúan be kell tartani a higiéniai és járványügyi előírásokat, és minimalizálni kell az olyan eseteket, amikor napközis osztályokat vonnak össze.

“A fenntartók szigorúbban fogják ellenőrizni az iskolákat, hogy sehol ne alakuljon ki járványgóc. Ha nem lenne napközi, az alapiskola sem működhetne” – mondta a miniszter.

A következő hetekben további támogatást kapnak az iskolák felszerelésre, Gröhling hozzátette, hogy egész nyáron tárgyaltak erről. „A pénzügyminisztérium újabb forrásokat szabadít fel, legalábbis így egyeztünk meg” – mondta. Hozzátette, a tárca minden tartalékát arra fogja fordítani, hogy támogatást küldjön az iskoláknak számítástechnikai felszerelésekre.

sajtóhír


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .