Az oktatásügyi miniszter szerint a tanárok és a diákok körében fontos az általános tesztelés

Az általános tesztelés különösen az iskolákban, a tanárok és a diákok, a kórházi dolgozók, valamint az olyan személyek körében lesz fontos, akik nem otthon dolgoznak, és több emberrel érintkeznek – fogalmazott Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter a közösségi hálón a lakosság átfogó tesztelésével kapcsolatban.

Az oktatási tárca vezetője szerint ez helyes lépés.

Mi más lehetőségünk lenne? Már Európa többi része is értesült erről a tervről, és azt hiszem, inspirálódni fognak” – fogalmazott a miniszter. Emlékeztetett arra, hogy a teszt ingyenes lesz.

„Így gyorsan és hatékonyan azonosíthatjuk azokat, akik terjeszthetik a fertőzést. Van más lehetőségünk? Vagy ne csináljunk semmit, és várjuk meg, amíg az embereknek tüneteik lesznek, megfertőznek másokat, és a kórházakban már nem lesznek képesek ellátni őket?” – fogalmazott Gröhling.

Azt kérjük mindenkitől, hogy a tesztelés után is viselkedjen felelősségteljesen. Tartsuk be a higiéniai előírásokat, a védőtávolságot, és hordjunk maszkot.” – mondta a miniszter.

A miniszter elmondta, csak akkor térhetünk vissza a megszokott életünkhöz, ha mindannyian felelősségteljesen viselkedünk. Október végéig a hadsereg előkészíti, november folyamán pedig elvégzi a lakosság általános tesztelését – nyilatkozta Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter a vasárnapi (október 18.) kormányülés után. Hozzátette, az akció neve Közös felelősség. Elmondta, az összes bevethető katona, rendőr és tűzoltó részt vesz az akcióban.

sajtóhír


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .