Gröhling: Karácsonyig zárva maradhatnak az iskolák

Az iskolák távoktatásra térnek át, a bölcsődék, az óvodák és az alapiskolák alsó tagozatai jelentik a kivételt. Branislav Gröhling oktatási miniszter erről pénteki sajtótájékoztatóján beszélt. Gröhling hangsúlyozta, a nyitva tartó oktatási intézményeknek nem kell szigorítaniuk, kiscsoportos foglalkozásra áttérniük. Az alapiskolák felső tagozata november 27-ig tart zárva, ha a járványhelyzet megengedi, akkor november 30-án a gyermekek visszatérhetnek az iskolapadokba. Ellenkező esetben tovább folytatódik a távoktatás.

A középiskolákban és az egyetemeken érvényben marad a távoktatás. A művészeti iskolák ugyancsak távoktatásra térnek át.Változik az őszi szünet időpontja is

Az őszi szünetet október 30-ra csúsztatták, de november 2-a, 6-a és 9-e is szünnap lesz az iskolákban.

A tanítási szünnapok az országos tesztelést megelőző péntekekre, és az utána következő hétfői napok lesznek. Gröhling hangsúlyozta, a munkaadó dönti el, hogy a távoktatásban közreműködő pedagógusok végezhetik-e a munkájukat az otthonukból, az iskolák alsó tagozatának, beleértve a napközit azonban működnie kell.

A pedagógusok a munkáltatótól igényelhetik, hogy a mobilinternetet, illetve a munkájukkal összefüggő hanghívások költségét visszatérítsék. Anyagi mentőövet kapnak az iskolák Gröhling elmondta, az oktatási tárca a távoktatáshoz nélkülözhetetlen eszközök beszerzésére támogatást biztosít az iskoláknak. A támogatás összege a diáklétszámtól függ: 500-tól 4000 euróig terjed.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .