Selye gimi: Dobogós helyezés az országos Infoprog verseny döntőjében

Az Infoprog a kárpát-medencei magyar középiskolák informatikai versenye. A verseny a szlovákiai magyar középiskolák országos bajnoskága is. A programozás és az alkalmazói ismeretek iránt érdeklődő tehetséges diákok számára lehetőséget biztosít országos és nemzetközi megmérettetésre. A diákok két korcsoportban (1. – 2. évfolyam és 3. – 4. évfolyam) kettő kategóriában (programozói és felhasználói) indulhatnak. A verseny levelező fordulói után az egyes kategóriákból az iskola legjobbja jut be a döntőbe, ahol csapatként is versenyeznek.

Idén egy diákunk, Doncs Zsombor (II.A), kapcsolódott be, aki a programozói kategóriában indult. A levelező forduló feladatait sikeresen megoldotta. A döntőre idén online formában került sor szeptember 24-én. A versenyzőknek 4 óra állt rendelkezésre a feladatsor kidolgozására, ahol egy Harry Potter témájú programot kellett írni. Az online tér nehezítette a dolgukat, hiszen a versenydrukk mellett azon is izgulhattak, hogy minden technikai összetevő (számítógép, internet) működjön az adott időben.

Zsombor a dobogós 3. helyen végzett ezen a megmérettetésen. Bár nem utazhattunk el Fülekre, mint az hagyományosan történt volna, de a szervezők így is gondoskodtaka jutalmazásról. Oklevéllel és egy tárgyi ajándékkal díjazták az eredményt.

Záhorszky Zsuzsa, informatika tanár


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .