Az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny meghirdetése a 2020/2021-es tanévre a szlovákiai magyar középiskolák részére

A komáromi Selye János Gimnázium a Magyar Kémikusok Egyesületének Kémiatanári Szakosztálya és a Debreceni Egyetem segítségével Szlovákiában tizenhatodik alkalommal is meghirdeti a magyarországi 53. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyt a 2020/2021-es tanévre. Az elméleti verseny anyaga az általános iskolában és a középfokú iskolákban tanult kémia, kategóriánként értelmezve. Az elméleti tudás kiterjed az alkalmazott és a környezeti kémiára, valamint a kémia történetének magyar vonatkozásaira. A gyakorlati versenyen a térfogatos elemzésben kell jártasságot bizonyítani.

Az első forduló iskolai írásbeliből, a második forduló (szlovákiai döntő) írásbeliből és gyakorlatból, a harmadik forduló (országos forduló Debrecenben) írásbeliből és gyakorlatból áll.

Az I. kategóriába a gimnáziumok első évfolyamának tanulói, a II. kategóriába a gimnáziumok második évfolyamának tanulói, a III. kategóriába a szakközépiskolák első és második évfolyamának diákjai tartoznak.

Az 53. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny határidői

  1. Az iskolák igazgatói 2020. december 14-ig jelzika Selye János Gimnáziumnak a versenyezni kívánó tanulók létszámát, kategóriánkénti bontásban a posta@sjg.sk címen Andruskó Imre igazgató részére és on-line bejelentkeznek a www.irinyiverseny.mke.org.hu/regisztracio honlapon.
  2. A megbízott szervező 2021. január 10-ig elkészíti a feladatlapokat.
  3. A Selye János Gimnázium 2021. január 20-ig továbbítja a feladatlapokat az iskolákhoz.
  4. Az iskolai forduló lebonyolítása 2021. január 28-án csütörtökön történik 13-tól 17 óráig.
  5. Az iskola szaktanára 2021. január 31-ig visszaküldi a feladatlapokat a megbízott szervezőnek, aki kijavítja azokat, és február 14-ig összeállítja a szlovákiai fordulóba bekerült tanulók névsorát.
  6. 2021. március 4-én (csütörtökön) 9-től 14 óráig a Selye János Gimnáziumban lezajlik a szlovákiai forduló.
  7. 2021. április 9-től 11-ig zajlik az országos forduló Debrecenben.

A versennyel kapcsolatos további információ a www.irinyiverseny.mke.org.hu oldalon található.

Andruskó Imre

a Selye János Gimnázium igazgatója


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .