A Selye János Gimnázium diákjainak kimagasló eredményei az idei iBobor versenyen

Idén, a járványhelyzet következtében kialakult nehéz helyzet ellenére ismét sikerült nagyobb létszámban bekapcsolódnunk az iBobor – Nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenybe, ahol alap- és középiskolás tanulók mérhetik össze tudásukat online. Mindezt úgy, hogy a versenyen szlovák nyelven kaptak különféle nehézségű logikai kérdéseket időkorláttal a tanulóink.

Összesen 804 iskola kapcsolódott be a versenybe Szlovákiában, ezen iskolákból összesen 55 064 diák mérte össze tudását – minden kategóriát figyelembe véve. A mi iskolánkból 105 tanuló vett részt a versenyen, nekik külön gratulálunk az elért eredményektől függetlenül, hiszen ezen a versenyen, nem anyanyelven kapták a bonyolult logikai kérdéseket, hanem szlovákul, így különösen nehéz dolguk volt ebben a mezőnyben.

A versenyen maximálisan 80 pontot lehetett elérni.

Kadét kategóriában az átlagpontszám 45,07 pont volt. Iskolánk mind az 5 tanulója az átlag fölött teljesített.

Junior kategóriában az átlagpontszám 41,6 pont volt. Iskolánk 38 tanulója átlag feletti eredményt ért el, közülük is öten 90 percentil felett végeztek.

Senior kategóriában az átlagpontszám 34,27 pont volt. Iskolánk 17 tanulója átlag feletti eredményt ért el és közülük hárman 90 percentil felett teljesítettek.

Szerencsére így is születtek kimagasló eredmények majd minden korcsoportban:

Kimagasló eredmények az idei iBobor versenyen:

Kadét kategória: Összesen 8468 tanuló versenyzett. Ebben a nagyszámú mezőnyben iskolánk 5 tanulója mérettette meg magát. Közülük is a legjobb eredményekkel büszkélkedhet:

 • Ferenczi Bence (IV.N) – 99 percentil
 • Ďurčovič Adam (III.N) – 99 percentil
 • Bukor Emőke Zsuzsanna (IV.N) – 90 percentil

Felkészítő tanár: Nagy András

Junior kategória: Összesen 6234 tanuló versenyzett. Iskolánkat 67 tanuló képviselte ebben a kategóriában: A legeredményesebb tanulók:

 • Lebocz Zsombor (I.A) – 97 percentil
 • Bajcsi Boglárka (I.A) – 94 percentil
 • Slezák Dóra (I.A) – 94 percentil
 • Vitálos Eszter Tünde (V.N)– 92 percentil
 • Szabó Réka (II.A) – 92 percentil

Felkészítő tanárok: Záhorszky Zsuzsa, Nagy András, Édes Attila

Senior kategória: Összesen 3229 tanuló versenyzett. Iskolánkat 33 tanuló képviselte a legmagasabb kategóriában: A legeredményesebb tanulók:

 • Téglás Panna (III.A) – 99 percentil
 • Domonkos András (IV.A) – 97 percentil
 • Sárközi Szabolcs (III.A) – 91 percentil

Felkészítő tanárok: Záhorszky Zsuzsa, Édes Attila

Összefoglalva: diákjaink az idei iBobor versenyen – a nehéz körülmények ellenére is – remekül helytálltak. Örülünk, hogy ilyen tehetséges diákjaink vannak, akik egy 55 ezres mezőnyben is kimagasló eredményeket tudnak elérni, ezzel is öregbítve iskolánk hírnevét.

Nagy András, informatika tanár


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .