A COGITO országos esszéíró pályázat abszolút győztese második alkalommal is a Selye János Gimnázium diákja

„ Az élet tartalmát a nagy feszültség, az alkotás pillanatai jelentik”

/Márai S./

A tehetség nagy adomány, de csak akkor van kézzel fogható eredménye, ha kitartással, szorgalommal párosul. Lénárt Dóra, a Selye János Gimnázium 2. évfolyamos diákja sokszínűen kamatoztatja talentumát. Kitűnő tanuló, tehetséges szavaló, anyanyelvi versenyek sikeres megoldója, díjazottja. A szívügye mégis az írás. Úgy ír, hogy az olvasó a leírt történeteit olvasva szinte érzi Dóri finomságát, lelki érzékenységét.

Dóri az első évfolyamban országos győztese lett a Cogito esszéíró versenynek, novellája több lap hasábjain is megjelent. Ez a tanév a járványügyi helyzet miatt rengeteg bizonytalanságot teremtett. A hagyományos országos esszéíró verseny „sorsában” azért bíztunk, mert a személyes jelenlétnek az ünnepélyes díjkiosztáson lett volna „csak” igazán szerepe. A díjazottak mellett évente van egy abszolút győztese is a versenynek. Ez a rangos elismerés Dórinak 2020-ban második alkalommal sikerült. A tavalyi Lebegés című novella után a szakmai zsüri tagjai: Cs. Liszka Györgyi, Szemet Edit, Bolemant Éva személyében idén Dóri „Cica” című novelláját tartották érdemesnek a fődíjra. Dóri! A tavalyi győzelem után idén második alkalommal sikerült! Tehetségedhez nem fér kétség! Kitartásod, alkotókedved pedig maradjon meg sokáig!

Részlet a győztes műből:

„Hogy fut a táj! Nincs idő megnézni részletesen! Mostanában minden tilos. Tilos lett a szabadság. Tilos lett a vágy. Tilos lett a vélemény. Tilos lett a szó. Tilos lett járni, látni, érezni, tapintani. Robognak vonatok és életek. Mikor tűnt el? Talán januárban, mikor a hírekben egyre többször hallottuk? Vagy márciusban, az első, szobába zárt napon? Vagy valamikor április közepén? Év végén? Mikor tűnt el az élet? … Hagyták, hogy elhiggyem, hogy visszajön, és minden biztossá válik. Hogy lesz időm bepótolni a nyáron a kihagyott vicceket, nevetéseket, csókokat… Elhittem. És ott a park, a régi szerelmek lábnyoma.”

Farkas Adrianna, a versenyző magyartanára


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .