Idén is a (virtuális) döntőben a Selye János Gimnázium diákjai

Sok minden másképp alakult a 2020/21-es tanévben, sok – az évek folyamán már rutinná vált – iskolán kívüli tevékenységet kellett feladnunk.

Éppen ezért nagy örömmel értesültünk arról, hogy az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny idén sem marad el – alkalmazkodva a kialakult helyzethez online formában rendezik meg.

A helyesírási verseny szervezője immár 33. éve idén is a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium, a verseny támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az online forma ellenére a verseny a megszokott korcsoportos kategóriákban és a hagyományos versenyrészekből épült fel: a diákoknak tollbamondást kellett írniuk, ill. egy feladatlapot kellett megoldaniuk.

A Selye János Gimnázium minden évben részt vesz ezen a rangos megmérettetésen, szerénytelenség nélkül állíthatjuk, mindig szép sikereket értünk el nemcsak a szlovákiai országos fordulóban, hanem a gyulai Kárpát-medencei döntőben is.

Idén iskolánkat három tanulónk képviselte: Bakos Orsolya Virág (II.B, felkészítő tanára Farkas Adrianna), Zalka Virág (III.C, felkészítő tanára Mézes Zsuzsanna) és Simonics Réka (II.A, felkészítő tanára Spátay Adriana).

A lányok nagyszerűen helytálltak a versenyben a nehezített körülmények ellenére: Zalka Virág a 6., míg Bakos Orsolya Virág a 9. helyen végzett.

Simonics Réka (a fényképen) a szlovákiai országos forduló megosztott 1. helyezettje lett, így a február 26-ai gyulai Kárpát-medencei döntő részvevőjeként virtuálisan Gyulán folytatja a versenyt.

Versenyzőinknek gratulálunk, Simonics Rékának további eredményes felkészülést, a döntőben sok sikert, szerencsét kívánunk!

Spátay Adriana, a Selye János Gimnázium tanára


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .