Az 53. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny szlovákiai online fordulóját a Selye János Gimnázium szervezte meg

A komáromi Selye János Gimnázium a Magyar Kémikusok Egyesületének Kémiatanári Szakosztálya segítségével a Felvidéken huszadik alkalommal a 2020/2021-es tanévre is meghirdette a magyarországi Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyt – idén sajnos online formában.

A verseny felvidéki főszervezője Andruskó Imre, a versenybizottság további tagjai: Fiala Andrea és dr. Habán László, a Selye János Gimnázium kémia szakos tanárai. A verseny titkára Fehér Erzsébet.

Az elméleti verseny anyaga az általános iskolában és a középfokú iskolákban tanult kémia, kategóriánként értelmezve. Az elméleti tudás kiterjed az alkalmazott és a környezeti kémiára, valamint a kémia történetének magyar vonatkozásaira. A gyakorlati versenyen a térfogatos elemzésben kell jártasságot bizonyítani. Az első forduló iskolai írásbeliből, a második forduló (szlovákiai döntő) írásbeliből és gyakorlatból, a harmadik – országos – forduló Debrecenben írásbeliből és gyakorlatból áll.

Az I. kategóriába a gimnáziumok első évfolyamának tanulói, a II. kategóriába a gimnáziumok második évfolyamának tanulói, a III. kategóriába a szakközépiskolák első és második évfolyamának diákjai tartoznak.

Csütörtökön, 2021. március 4-én 9-től 13 óráig zajlott az online szlovákiai forduló, amelybe 14 diák kapcsolódott be. Gimnáziumunkon kívül kategóriánként két-három diák vett részt a galántai Kodály Zoltán Gimnáziumból és az ipolysági Szondy György Gimnáziumból.

2021. április 9-től 11-ig zajlik majd az országos – kárpát-medencei forduló Debrecenben, ahol két-két diák, a kategóriák első két helyezettje képviseli Szlovákiát. A győzteseknek sok sikert kívánunk a magyarországi döntőben!

PaedDr. Králik Zsuzsanna


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .