A Katedra Alsó Tagozatos Verseny levelezős részének értékelése és eredményei

Kedves Gyerekek és Pedagógusok!

Az alsó tagozatosoknak összeállított Katedra-verseny levelezős szakasza a 2020/2021-es tanévre befejeződött. Sajnos a szeptemberi reményeink, miszerint ez az év jobb lesz, mint a tavalyi, hamar szertefoszlottak. A járványhelyzet kíméletlenül beleszólt az idei tanévbe is. Ennek ellenére, nagy örömömre, 28 csapat kapcsolódott be az alsó tagozatosoknak meghirdetett versenybe.

28 csapatból 3 csapat kényszerült feladni az idei versenyt a vírus, karantén és bezárások miatt. A versenyben maradt csapatok mindegyikének hatalmas gratuláció jár, mivel a kellemetlen körülmények mellett is igyekeztek végig kiegyensúlyozott, színvonalas munkát végezni. A legtöbben kérésemnek eleget téve, külön lapra, precízen kidolgozták a feladatokat.

A beküldési határidőt a 2.forduló után talán lehetetlen volt tartani, viszont a kommunikációval idén sem volt gond, majdnem minden esetben sikerült irányomba jelezni a késést. Külön köszönet illeti azokat a csapatokat, akik a gyönyörű feladatmegoldások mellett a jutalompontok gyűjtögetésére is nagy hangsúlyt fektettek.

A csapatok egy része idén is postai úton küldte munkáit, amelyek néha nagy csomagban érkeztek hozzám. A járványhelyzet miatt több megoldás érkezett e-mailban, amit a verseny elején mindig felkínálok lehetőségként, azonban a tapasztalat azt mutatja, jövőre pontosabban kell meghatároznom az elektronikus formát, mivel néhány esetben komoly fejtörés okozott, míg kibogoztam a gyengébb minőségű fotókat. Örömmel láttam viszont, hogy a gyerekek szívesen készítettek rajzokat, festményeket, bábukat Békés Pál kedves, mókás szereplőiről. Az elkészült műveket idén valószínűleg csak a honlapon tudom majd bemutatni.

Úgy gondolom, idén, minden csapat becsülettel, időt és energiát nem kímélve, alaposan megdolgozott a szép eredményért. A harmadik fordulóban levő névgyűjtő feladatnak köszönhetően a pontszámok elég eltérőek lettek.

A jutalompontok gyűjtögetése pontegyenlőség esetén könnyen segít a sorrend felállításában, illetve még a döntőn is fontos szerepük lehet. A számos kreatív megoldás, az esztétikailag kifogásolhatatlan művek mellett viszont a feladatok teljes, pontos megoldása a legfontosabb továbbra is.

Idén is tapasztaltam, hogy a részeredmények nem minden esetben voltak feltüntetve, csupán a megfejtett mondat ékeskedett a megoldások között. Ebben az esetben nem tudom maximális ponttal értékelni a feladat megoldását, erre már a tavalyi évben is felhívtam a figyelmet. Az összesített táblázatban szemmel látható, hogy az egyes csapatok, a rendkívüli helyzet ellenére is, mennyi plusz energiával abszolválták a négy fordulót.

Az idei döntő más lesz, mint az eddigiek. Ha a járványügyi helyzet engedi, június első hetére ütemezzük a rendezvényt – és rendhagyó módon, online formában szervezzük meg. A verseny szabályzata meghatározza, hogy minden felkészítő pedagógus egy csapattal vehet részt a döntőn, és miután idén 17 pedagógus csapata maradt versenyben az utolsó forduló végéig, úgy döntöttünk, ebben a rendkívüli helyzetben, minden felkészítő pedagógus egy csapatát (értelemszerűen a legtöbb pontot elért csapatokat – szürke színnel jelölt) szeretettel várjuk az országos döntőre. A részletes programtervet és a további fontos információkat mailben küldöm minden csapatnak.

Kérem, a részvételi szándékot jelezzék a katedra.also.tagozat@gmail.com címen május 20-ig, valamint a befizetést igazoló bizonylat szkennelt képét is mellékeljék. A versenyen való részvétel díja 10 euró csapatonként, amelyet postai úton kell befizetni a Katedra Alapítvány számlaszámára: č. ú.: 1014769018/1111, Unicredit Bank Slovakia a. s., IBAN SK2111110000001014769018 Kérem, hogy tüntessék fel az azonosító számot is (variabilný symbol: 2021005)

Minden kedves kollégának és tanulónak köszönöm a versenybe fektetett sok munkát, a precíz feladatmegoldásokat és hogy együtt olvashattunk, dolgozhattunk! A tanév hátralévő részére sok sikert, kitartást, örömteli tanulást és élményt kívánok szeretettel!

Mgr. Herdics Kalocsányi Mónika, a Katedra Alsó Tagozatos Verseny koordinátora

A verseny eredményei:


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .