A 10 éves Katedra ünnepsége

Fővédnök: Csáky Pál kormányalelnök
    Tíz éve a „Katedrán“
2003. szeptember 6-án Dunaszerdahelyen immár a tizenkettedik Katedra Napok, valamint a tízéves Kateda folyóirat jubileumi ünnepségének részesei lehettek azok, akik a helyi művelődési központba látogattak.
A színes program délelőtti felében a szakmai továbbképzésé volt a főszerep.
Elsőként Gecsei Edit győri közoktatási szakértő, megyei koordinátor, szaktanácsadó A regionális irodalom és művelődéstörténet integrált tanításának lehetőségei és módszertana az általános iskolában, Németh Zoltán Madách Imre-díjas költő, ipolybalogi irodalomkritikus Hogyan tanítsuk a kortárs magyar irodalmat?, valamint Vajda Barnabás középiskolai tanár A Katedra folyóirat szakmai értékelése címmel tartott előadást.
Ezt követően adják át az idei Katedra Díjakat. Ezúttal Laczkóné dr. Erdélyi Margit A Katedra folyóiratban kifejtett egész évi munkásságáért, Tóth Erika A sajtó oktatásügyi területén kifejtett egész évi munkásságáért, illetve a Pozbai Magyar Tannyelvű Alapiskola A magyar iskola megtartásáértvehette át az elismeréseket.
A délután a jubileumé volt, két órakor kezdődött a tízéves Katedra folyóirat „születésnapi” ünnepsége, amelyen többek között részt vett Csáky Pál kormányalelnök, a rendezvény fővédnöke, Bálint-Pataki József, a Határon Túli Magyarok Hivatalának elnöke, Győrffy Csaba pozsonyi magyar nagykövet, Szigeti László oktatási államtitkár, A. Szabó László, a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi Minisztériuma Nemzetiségi Főosztályának vezetője, a Katedra Társaság elnöke, Pék László, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, Hodossy Gyula, a Katedrát kiadó Lilium Aurum Könyv- és Lapkiadó igazgatója, illetve Németh Margit, a Katedra Alapítvány elnöke.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .