Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő – útmutató a 2013/2014-es tanév versenyéhez

 Tisztelt Kollégák, Kedves Versenyzők!

 

Az idei tanévben egy új versennyel bővítjük a Katedra-versenyek sorát: Pénzes István tiszteletére anyanyelvi vetélkedőt indítunk. A versenyben Pénzes István anyanyelvi játékainak mintájára állítunk össze feladatokat, amelyekben a magyar nyelv játékosságára, a nyelv képlékenységére hívjuk fel a figyelmet. A vetélkedő lebonyolítása az irodalmi verseny mintájára történik:

–          Háromfős, felső tagozatosokból álló – vagy a nyolcosztályos gimnázium 1-4. évfolyamát látogató – csapatok jelentkezését várjuk.

–          Az ötfordulós (szeptembertől januárig tartó) levelezős versenyt az országos döntő zárja, amelyre a legjobb 20 csapat nyer meghívást.

–          Egy iskolát több csapat is képviselhet, azonban a döntőn felkészítőként legfeljebb egy csapat vehet részt (pontegyenlőség esetén a felkészítő tanár választja ki, melyik csapata küzd tovább).

–          A nevezési díj 10 euró csapatonként, amelyet 2013. október 31-éig kérünk befizetni postai csekken a Katedra Alapítvány címére (Nadácia Katedra, Palác Duna Palota, Galantská cesta 658/2F, 929 01 Dunajská Streda) vagy az alapítvány számlaszámára: 1014769018/1111 Unicredit Bank. A Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő azonosítókódja: 2013009. A befizetett összeget igazoló szelvény másolatát vagy szkennelt verzióját az I. forduló megoldásaihoz csatolják a csapatok.

–          A megoldásokat postai úton vagy elektronikus formában várom az alábbi címek valamelyikére:

katedra.anyanyelvi.vetelkedo@gmail.com

Petres Csizmadia Gabriella, 925 07 Mostová 298.

–          Minden feladatlapra tüntessék fel: a csapat nevét, a csapattagok nevét, a felkészítő pedagógus nevét és elérhetőségét (telefon, e-mail), az iskola nevét és címét, a forduló sorszámát. A fejléc kitöltése minden egyes fordulónál kötelező, kérem, ne feledkezzenek meg róla. A megoldások beérkezéséről válaszlevélben értesítem a versenyzőket.

–          A feladatlapokat fénymásolt, szkennelt, gépelt, illetve kézzel írt formában is elfogadom.

–          A versennyel kapcsolatos kérdéseket, hozzászólásokat a megadott e-mailcímen vagy az alábbi telefonszámon fogadom: 0907212393. Remélem, hogy mindannyian kedvet kapnak egy kis anyanyelvi játékhoz!

 

 

Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő – I. forduló

katedra.anyanyelvi.vetelkedo@gmail.com

Rovatvezető: Petres Csizmadia Gabriella

Beküldési határidő: 2013. október 31.

 

A csapat neve: 

 

 

A csapattagok neve: 

 

 

A forduló sorszáma:I.

A felkészítő pedagógus neve, e-mail-címe, telefonszáma: 

 

Az iskola neve és címe:


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .