Levél az iskoláknak

Tisztelt Igazgató Asszony/ Úr, Tisztelt Kollégák!

Bizonyára Önök is szomorúan tapasztalták, hogy az immár 20 éve működő, egyetlen szlovákiai magyar pedagógiai szaklapunk, a Katedra folyóirat a tavalyi tanév folyamán a szokottól eltérően, hektikus módon jelent meg. A tartalmilag folyamatosan megújulni kívánó havilap sajnos patthelyzetbe került, mivel – a kiadótól független adminisztrációs problémák miatt – sem a kormányhivatal, sem az Oktatásügyi Minisztérium máig nem továbbította az év elején megítélt támogatási összegeket. A folyóirat kiadásainak 90%-át pályázati pénzből fedezi a kiadó, az előfizetők által befizetett összeg csupán egyetlen szám kiadását fedezi. A 2012/ 2013-as tanév második felében tapasztalt lapkimaradások a támogatások blokkolása miatt történtek – és sajnos máig nem oldódott meg a lap kiadásának anyagi helyzete.

A lap szerkesztői ennek ellenére mindent elkövetnek, hogy továbbra is életben tartsák a folyóiratok. A nyár folyamán elkészült a szeptemberi szám, jelenleg az októberi lap összeállításán dolgozunk. Sokan aggódva kérdezték, vajon milyen sors vár a hosszú évek óta sikeresen működő Katedra-versenyekre. A szerkesztőbizottság ezért úgy döntött, hogy amennyiben szeptember végéig nem érkeznek meg a hosszú hónapok óta ígért támogatások, a 2013/ 2014-es tanév folyamán elektronikus úton, a Katedra folyóirat honlapján keresztül bonyolítjuk le az idei versenyeket. A honlapon máris megtalálják a versenyek felhívásait: www.katedra.niton.sk

Amennyiben mégis időben megérkeznek a várt támogatások, azonnal tájékoztatjuk Önöket, és az eddig megszokott formában, a folyóirat hasábjain belül követhetik nyomon a versenyek folyamatát.

Kérjük Önöket, legyenek türelemmel a lap kiadójával és szerkesztőivel szemben, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a lapot továbbra is eljuttassuk Önökhöz, és havi rendszerességgel tájékoztassuk az iskolákat a legaktuálisabb pedagógiai kérdésekről. Bízunk benne, hogy a tavalyi nehézségek ellenére továbbra is szívesen forgatják folyóiratunkat, és minél többen bekapcsolódnak a versenyeinkbe is.

Mindannyiuknak sikeres tanévkezdést és szép őszi napokat kívánva,

üdvözlettel: Mgr. Petres Csizmadia Gabriella, PhD., a Katedra folyóirat szerkesztője

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .