Új Kiadója van a Katedrának

 

A novemberi Katedrában igyekeztünk részletes tájékoztatást nyújtani az Olvasóknak a Katedra folyóirat jelenlegi helyzetéről. A 2013-as Katedra Napokon tett ígéretünkhöz hűen – miszerint a szerkesztőség és a kiadó minden tőle telhetőt elkövet, hogy a lap helyzetét stabilizálja – azon fáradoz(t)unk, hogy a „bizonytalanság korszakát” felszámolva biztosítani tudjuk a lap rendszeres megjelenését, dolgozhassunk arculatán. A 2013-ra ígért anyagi támogatások végül megérkeztek a Kormányhivatal részéről, így a szeptemberi-decemberi számokat az Olvasók elé bocsáthattuk.

Az új év egy új harc kezdetét hozta. A 2014-es év folyamán a Kormányhivatal lehetetlenné tette, hogy a Lilium Aurum Kiadó pályázatot nyújtson be a folyóirat folytatására. 20 év után a lap ezért 2014 januárjától kénytelen kiadót váltani. A lehető legzökkenőmentesebb folytatás érdekében a Katedra Alapítvány vállalta magára ezt a feladatot.

A kiadóváltásból kifolyólag a 2014/2015-ös évadban néhány gyakorlati jellegű változásra lehet számítani. Az idei tanév előfizetési díjait – elvileg – december folyamán rendezték a megrendelők, így a 2013/2014-es évfolyam költségvetése még hagyományos módon alakul. Ennek értelmében – mivel a lapot csak postai úton terjesztjük, semmilyen könyvesboltban vagy újságárusnál nem lehet hozzájutni – az idei előfizetési díj változatlan, vagyis havi 0,83.- eurót és postaköltséget foglal magába. A postaköltség a reális érték felét tartalmazza, hiszen a valós postai díj 0,80 eurót tesz ki, a kiadó ehelyett 0,40 eurót számol fel laponként. Az idei évfolyamban ez rendhagyó módon valósult meg, hiszen a szeptemberi-novemberi számokat egyszerre postáztuk. A közös postázás azonban nem csökkentette a kiadási költségeket, hiszen a három lap közös postázása a megszokottnál nagyobb kiadást jelentett, így sajnos nem tudtunk ezen spórolni az Olvasóknak.

A jövő tanévtől már a Katedra Alapítvány számlájára kell küldeniük az éves díjat. Mivel alapítványról van szó, hagyományos előfizetési csekket nem tudunk mellékelni, így az előfizetők évi 15 eurónyi támogatására szorul majd a lap.

A döcögős költségvetés miatt a Katedra Alapítvány szeretné racionalizálni a lap kiadását. Vannak sajnos olyan előfizetőink, akik 2-3 évre visszamenőleg sem rendezték a tartozásukat. Amíg a lap aránylag kiegyensúlyozott anyagi helyzettel rendelkezett, a szerkesztőség a tartozásra történő felszólítás ellenére is folyósította remélt olvasóinak a lapot. Ebben a nehéz anyagi helyzetben azonban kénytelenek vagyunk normalizálni az előfizetők számát. Kérjük azokat az Olvasókat, akik nem tartanak igényt a lapra, jelezzék ezt a katedra@katedra.sk postafiókon keresztül vagy a szerkesztőség telefonszámán (0903215714), hogy feleslegesen ne kallódjon a lapunk. Bízunk az együttműködésükben, és reméljük, az elmaradással rendelkező Olvasóink is mihamarabb rendezik számlájukat, hogy hozzásegíthessék a lapot a helyzete stabilizálásához.

Továbbá szeretnénk megkérni minden előfizetőt, hogy amennyiben az előfizetési díj rendezése ellenére nem kapták meg valamelyik lapszámot, mindenképp jelezzék ezt a fent említett kontaktusok valamelyikén. Azon fáradozunk, hogy minden Olvasónk elégedett legyen, és a lap fennakadás nélkül működhessen.

Bízunk benne, hogy a jövőben is folytatni tudjuk ezt a munkánkat.

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .