A Selye János Gimnázium ünnepélyes tanévnyitója

„Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz, hogy megtudhassa, milyen keveset is tud.”

(Széchenyi István)

A komáromi Selye János Gimnázium a 2014/2015-ös tanévet 24 prímós diákkal, 114 első évfolyamos tanulóval, összlétszámot tekintve 570 diákkal indította. Az ünnepélyes tanévnyitóra szeptember 2-án került sor, az intézmény dísztermében.

Az Európai Unió himnuszát követően Fábik Flóra, III.D osztályos, valamint Szebellai Dániel, II.D osztályos tanuló köszöntötte az új tanévet, dallal és Radnóti Miklós Naptár című versével.

Az intézmény küszöbét először átlépő diákok szülei mellett vendégünk volt Eo. Prof. L. Erdélyi Margit PhDr. CSc. asszony, a Selye János Egyetem dékánja, valamint dr. Bastrnák Tibor és Vörös Péter, régiónk parlamenti képviselői.

Andruskó Imre igazgató úr köszöntő szavai előtt Erdélyi Margit professzor asszony adott „útravalót” a selyés diákoknak, majd két kedves – immár hagyománnyá vált – gesztus következett a vezetőség részéről. Tortával köszöntötték a prímós kisdiákokat, majd a „szerencsetorta” kisorsolása következett, melyet ezúttal az érettségi előtt álló IV. B osztály tanulói fogyaszthattak el.

A szünidő végével remélhetőleg minden diák eltűnődött, mitől is válhatott széppé az idei nyár. Összerakható minden egyes nap, pillanat, de a legszebb élményeket az emberi kapcsolatok ápolása adja.

Ez legyen a bástya, mely erőt ad a tanév nehéz pillanataiban is! Járuljon ehhez még Szent István, államalapító királyunk Intelmeinek pár gondolata, mely gimnáziumunk tanévnyitójának zárszavaként hangzott el:

„Légy türelmes!… Azután légy erős, nehogy a szerencse túlságosan felvessen! Légy mértékletes és szelíd! Légy becsületes, szándékosan bántással senkit ne illess!… Tartsd mindig eszedben, hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat!”

Dr. Farkas Adrianna

a Selye János Gimnázium tanára

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .