1.hely: Korega Anna: Az emberi test. Lakszakállasi Alapiskola; felkészítő tanár: Puzsér Degner Éva – II. kategória

Az emberi test

            Tavaly karácsonyra szüleimtől egy nagyon aranyos meglepetést kaptam. Ez nem volt más, mint Az emberi test című könyv. A karácsonyfa alatt megpillantva a vaskos könyvet, azonnal felcsillant a szemem. Már akkor éreztem, hogy „örök barátság” szövődhet köztünk.

Azért is választottam ennek a könyvnek a bemutatását, mert orvos szeretnék lenni, ha felnövök. Mindig is érdekelt az emberi test tanulmányozása. Úgy érzem, ez a könyv inkább idősebb korosztálynak ajánlott, de mivel szüleim tudták, hogy szívem minden vágya, hogy embereket gyógyíthassak, műthessek, ezért időnap előtt megleptek vele.

Nagyon sok érdekes információ található benne az agyról és más emberi szervekről. A könyvet lapozva teljesen átláthatóvá válik testi felépítésünk. Nagyon kedvelem az emberi test izmaival foglalkozó fejezetet. Rengeteg hasznos információval gazdagodtam. Megtudtam, hogy milyen módon is jön létre egy epilepsziás roham, miképp kell cselekedni az adott életveszélyes helyzetben. Élethű rajzokkal szemlélteti a könyv az egyes szervrendszereket.

Fény derül arra is, hogy nem a gólya hozza a gyermeket, ezáltal különleges ismereteket kaphatunk a szaporodásról. Mára már megbarátkoztam a könyv tudományos nyelvezetével, de kezdetben sok energiámba tellett az egyes kifejezések értelmezése.

Bátran ajánlom ezt a könyvet olyan fiataloknak, akik az orvosi hivatás felé kacsingatnak. Remélem felkeltettem érdeklődésedet kedvenc könyvem iránt. Bízom benne, hogy továbbra is sikerül gyarapítani tudásom az orvostudomány terén, s egyszer még híres orvosként sok beteg embernek adhatom majd vissza egészségét. Hiszem, hogy legféltettebb álmaink valóra válhatnak…


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .