AZ ANGOL NYELV NAPJA

2014. november 25-én az az örömteli esemény ért minket, hogy a komáromi Selye János Gimnáziumban üdvözölhettük a Bear Educational Theatre színjátszó csoportot az Angol nap keretén belül.
A társulat prágai székhelyű. Célja, hogy az angol nyelvet különféle interaktív előadások és alkotóműhelyek által közelebb hozza a diákokhoz. A darabokat professzionális színészek és tanárok állítják össze, akik Nagy-Britanniából és a világ egyéb tájairól származnak.
Iskolánk aulájában három előadást tekinthettek meg diákjaink: kétszer ugyanazt a darabot Detektívek címmel, illetve a Nagy-Britannia történelme című produkciót. A színészeknek nagyon ügyesen és gyorsan sikerült a több mint 420 különböző korú diák figyelmét lekötni. A színpadról folytattak velük beszélgetést, végigvezetve őket a történeten, a bonyodalmon, egészen a logikus végkifejletig.
A Bear Educational Theatre az angol nyelv tanítására orientált társulat, így nem egy szokványos előadást láthattunk. A színészek mindent kiválóan előkészítettek – nemcsak a legfontosabb szókészlettel ismertették meg a nézőket a darab kezdetén, hanem az angol nyelvtempó fokozatos gyorsulására és a szövődmény közös megoldására is odafigyeltek. Egy előadás alkalmával ugyanazt a jelenetet kétszer is eljátszották azzal a céllal, hogy a diákok rámutathassanak az észlelt különbségekre. A tények összegzése, a megértés ellenőrzése céljából a játékot többször is megszakították és a diákokat ügyesen bevonták a cselekménybe.
Az angol történelemről szóló, az idősebb és magasabb nyelvi szinten levő diákcsoportot megcélzó másik performansz is nagyon vonzó és szellemes volt.
Diákjaink lelkesen, új ismeretekkel gazdagodva hagyták el az előadótermet. „ Szuper volt, és legnagyobb meglepetésünkre mindent értettünk!“ – mondták. Ennek nemcsak ők, hanem mi tanárok is kimondhatatlanul örültünk.
Az előadások után kisdiákjainknak – a prímó és szekundó osztályosoknak – a művészek workshopokat tartottak. A rövid kommunikációs játékok színházi elemeket tartalmaztak, természetesen angol nyelven. A „kicsik“ telve lelkesedéssel tettek ígéretet arra, hogy az iskola legjobb angolosai lesznek.
Valójában ez volt a cél – a motiváció, az ismeretek feletti öröm, a pozitív dolgok iránti odaadás.
Mindezekért köszönettel tartozunk elsősorban a Bear Színháznak, tanárainknak, az iskola vezetőségének és természetesen a szülőknek, akik anyagilag támogatták ezt a rendezvényt.
Sok szeretettel várjuk a jövő évi Angol napot is.

Hevesi Petruf Alena

[gallery ids="3007,3008,3009,3010,3011,3012,3013"]


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .