Koszorúcska a Selye gimiben

2014. november 21-én került megrendezésre a III.A és D osztály koszorúcskája, azaz a tánciskola záróvizsgája. A két osztályfőnök, Farkas Enikő és Fekete Judit kérésére Kartai Adél tánctanárnő már szeptember második hete óta készített fel bennünket, harmadikosokat a nagy napra.

A próbák hétfőnként zajlottak a gimnázium aulájában, ahonnan a felhőtlen hangulat sosem hiányzott – ez a fantasztikus a társaságnak és persze a jó zenének volt köszönhető.

A tanfolyam során tizenegy különböző tánccal ismerkedhettünk meg. Elsősorban a standard táncokat, majd a latin és diszkó jellegű táncokat sikerült elsajátítanunk.

A szép este létrejötte néhány nagylelkű anyukának köszönhető, mivel egy ilyen esemény megrendezése hosszas szervezéssel és kemény munkával jár.

Mikor végre eljött az ún. nagy nap már mindenki testét-lelkét izgalom járta át. Alig vártuk, hogy kicsengessenek az ötödik óráról, és mehessünk pakolni, illetve díszíteni az aulát. A rendezkedés persze nehezebb volt, mint azt vártuk, de hála a sok ügyes kéznek, gyorsan letudtuk. Ha visszagondolok már csak úgy emlékszem rá, hogy az egyik percben még mindenki a szakadt farmerében asztalt cipel, a másikban pedig már elegáns hölgyek és urak mulatoznak.

A valóságban ez természetesen hosszabb folyamat volt. Miután előkészítettük a terepet, átöltöztünk, és a szülők érkezése előtt még arra is volt időnk, hogy gyorsan átfussuk a lépéseket. Mikor már mindenki elfoglalta a helyét, mi felsorakoztunk, hogy megkezdjük a műsort. Ahogy az várható volt az összes bálozó kitett magáért és hozta a maximumot. Mindenki ügyes volt, szerintem büszkék lehetünk magunkra!

Az estét egy táncversennyel koronáztuk, amelyben a legjobb kilenc pár vett részt – de közülük sajnos csak egy pár győzhetett. Ezúton is szeretnék szívből gratulálni Bukovszky Gergelynek és Hornyák Erikának. Igazán megérdemelték az első helyet.

Egy szó, mint száz a buli nagyon jól sikerült. Valóban fergeteges volt a hangulat.

Fűri Dominika (III.D)

Selye János Gimnázium


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .