Határtalanul Győrben

A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola diákjai 2015. február 24-től 27-ig egy élményekkel dús tanulmányi kiránduláson vehettek részt Győrben, ahol a Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Iparművészeti Szakközépiskola és Szakiskola látta vendégül az odalátogatókat.

A négy napos kirándulás célja volt a kapcsolatteremtés, melyen 11 diák és 2 kísérőtanár vett részt, valamint a barátiskola számos diákja és tanárai.

A kirándulás első napján a barátiskola igazgatónője fogadta diákjainkat. Az ünnepélyes megnyitó keretein belül az iskolák és diákok bemutatkoztak egymásnak, majd közösen ellátogattunk Győr belvárosába, ahol Pusztai Csaba tanár úr tartott városnézést. Mindezek után visszasétáltunk az iskolába, ahol a diákok közösen megbeszélték az első nap eseményeit. A nap végén kellemesen elfáradva elfoglaltuk szállásunkat, ahol kipihenhettük a nap fáradalmait. A kirándulás második napja szintén nagyon mozgalmas volt, mivel először Fertődre látogattunk el, ahol megnéztük a kastélyt és sétát tettünk a kastélyparkban. A kirándulás következő helyszíne Nagycenk volt, ahol a kastélyban tehettünk sétát, valamint kitérőt tettünk a Széchenyi Mauzóleumba, ahol egy gyors tárlatvezetés után elindultunk kirándulásunk utolsó állomására, mely Sopron volt. Először a Károly-kilátóhoz sétáltunk fel, majd folytattuk utunkat a belvárosba, ahol egy tárlatvezetésen vehettünk részt a Storno-házban, valamint Pusztai Csaba tanár úr ismételten, a győrihez hasonló idegenvezetést tartott a belvárosban. A következő napon ismételten Győr belvárosába látogattunk el, ahol megnéztük az ősi városmagot, bejártuk a Káptalandombot. A bátrabbak felmehettek a győri városháza tornyába, ahol a város csodálatos panorámája tárult a diákok elé, valamint felmászhattak a püspökvár tornyába is. Ellátogattunk az Egyházmegyei Kincstárba és Könyvtárba, ahol szebbnél szebb régi ereklyéket és könyveket csodálhatnak meg az odalátogatók. Délután az iskolában megkezdődött a közös műhelymunka, mely keretein belül iskolánk, valamint a győri iskola diákjai megkezdhették közös munkájukat, melynek célja egy makett építése volt. Az utolsó nap a közös munkával kezdődött, végezetül elbúcsúztunk és elindultunk Dunaszerdahelyre.

Bátran kijelenthetem, hogy vendéglátóink számos programot szerveztek, melyek keretein belül megismerhettük iskolájukat és tevékenységeiket, Győr városát, valamint a diákokat és tanárokat egyaránt.

Minden diákunk remekült érezte magát a négy nap során, számos új élményekkel gazdagodtak és olyan helyekre juthattak el, ahol még eddigi életük során nem volt szerencséjük eljutni. Nekünk, mint tanároknak is jót tett ez a kirándulás, hiszen segített abban, hogy diákjainkat jobban megismerhessük, valamint két remek magyar kollégával is megismerkedhettünk.

 

 

                                                                                                               Mgr. Sandal Klaudia

 

 

[gallery ids="3272,3273"]


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .