Tanulmányi utunk Budapesten

A komáromi Selye János Gimnázium III.A és a III.D osztálya minden évben együtt szervezi iskolai kirándulásait és ez most sem történt másképp. Két évvel ezelőtti exkurziónk során egy fergeteges napot tölthettünk el Budapesten, de mivel maradt még ott látnivaló bőven, idén is nekivágtunk a magyar fővárosnak. A változatos programról Farkas Enikő és Fekete Judit tanárnők gondoskodtak.
Korán reggel indultunk, jó társaságban azonban gyorsan repül az idő, így hamar megérkeztünk első úti célunkhoz, a mára múzeummá alakított Terror Háza Múzeumhoz. Pontos és ijesztő képet kaptunk a nyilas és a kommunista rendszer rémuralmáról, a „csengőfrász” időszakáról. A börtöncellák körbejárása és a videóra vett személyes beszámolók végignézése után következtek a felhőtlenebb programok. Az Andrássy úton végigsétálva megcsodáltuk a pompás palotákat, izgalmas tárlatokat kínáló múzeumok mellett haladtunk el. A sugárút végén a Hősök tere várt bennünket. Hosszabb pihenőre itt sem került sor, hiszen annyi program volt még hátra.
Ezután a két osztály útja elvált egy kis időre. Míg a többiek a Szent István Bazilikát nézték meg, a mi osztályunk elidőzött a West Endben, ahol mindenki megtalálta a számára legideálisabb elfoglaltságot. Volt aki moziélménnyel, volt aki ruhákkal gazdagodott.
Innen indultunk tovább a Nemzeti Színházba napunk megkoronázásának reményében. Az előadás előtt körbevezettek minket a monumentális épületben, betekintést nyerhettünk a színház működésébe. Nagy elvárásokkal ültünk be a Körhinta című darabra, és nem csalódtunk. A mű középpontjában álló szerelmi szál komoly üzenetet hordoz magában: nem vagyon házasodik vagyonhoz, hanem szív a szívhez. Az előadás megérdemelten kapott vastapsot.

A színházból kilépve elénk táruló város kivilágított látképe mindenkit megbabonázott. Nem volt más hátra, indulnunk kellett haza. Úton Komárom felé energiánk kevés, élményünk annál több volt. Reméljük sok ilyen és ehhez hasonló élményben lesz még részünk közös kirándulásaink során.

 

Molnár Márió III.A


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .