Másodszor lett eredményes a Pázmány Péter Gimnázium tanulója egy nemzetközi esszéíró versenyen

A “2015 nemzetközi iskolák esszéíró versenye és vitája” nevű versenyre Hegedűs Veronika (III.B) küldött be esszét. A versenybe a világ összes országából lehetett nevezni általános és középiskoláknak egyaránt. Idén 43 ország diákjai küldtek be esszéket angol nyelven, amelyből csak a legeredményesebbeket és a továbbjutókat emelték ki.
A verseny témája: “Vázold fel ötleteid a fenntartható oktatáshoz, illetve annak eléréséhez szükséges lépéseket a társadalmak számára”. A benevezett tanulóknak ki kellett fejteni, hogy mit jelent számukra a fenntartható oktatás. Olyan ötleteket, gondolatokat kellett papírra vetniük, amelyekkel elősegíthetik az oktatás színvonalának növekedését.
Szlovákiából Veronika esszéjével egyetlen iskolaként kerültünk be az eredményes kategóriába, immár második éve. Ki kell emelni azt is, hogy diáklányunk ezzel lehetőséget kap a “Nemzetközi iskolák vitája és díjkiosztója” nevű rendezvényen való részvételre Angliában, Oxford városában 2015. július 7-10 között. A 43 országból érkezett sikeres tanulók és tanáraik a felújított Oxfordi Egyetem épületében különböző műhelymunkákon vehetnek részt, az angol oktatási szféra nagyjaival találkozhatnak, illetve részt vehetnek majd több tanulmányi úton Londonban és környékén is. Az eseményen az eredményes esszéírók csapatokban vesznek majd részt (minden iskolából egy vagy két diák érkezhet tanári kísérettel).
Az élményekkel teli úthoz sok szerencsét kívánunk Veronikának!

Soóky Zoltán
Pázmány Péter Gimnázium


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .