Hagyományok megismerése a kézműves táborban

Korongozás, szőnyegszövés, csipkeverés, drótozás, nemezelés, hagyományos gömöri ételek és táncok várják a kisebb és nagyobb gyerekeket a rozsnyói Gömör Hagyományos Kultúrája Házában, ahol 2015. július 6-tól 10-ig napközis kézműves tábort szervez a Gömöri Művelődési Központ (GOS).

A résztvevők szakképzett vezetők segítségével agyagból sünit vagy bögrét készíthetnek, a korongon tálkát formázhatnak, a textilműhelyben kis szőnyeget szőhetnek, színes karkötőt alkothatnak vagy gyapjúból készíthetnek tárgyakat. A kézműves foglalkozásokon kívül kipróbálhatják a hagyományos gömöri ételek készítését is, illetve megismerkedhetnek a környék táncaival. Bár a tábor gyerekeknek szól, szívesen látják az őket kísérő felnőtteket is az alkotóműhelyekben.

napk tabor gos

A foglalkozások naponta 8.00-tól 16.00 óráig zajlanak a Gömör Hagyományos Kultúrája Házában, a Betléri utca 8. szám alatt. A részvételi díj 8 €/nap, tartalmazza az ebédet, frissítőt, anyagköltséget és a lektorok díját.

Információ: 0917 760 947, gos@gos.sk

kép: pixabay.com


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .