Az egyetemisták már külföldi tanulmányútra is jelentkezhetnek

Külföldi tanulmányútra jelentkezhetnek a főiskolai hallgatók egy nemzeti projekt keretében – közölte az oktatási minisztérium szóvivőjét, Monika Hucákovát idézve a TASR. Mintegy háromszáz, elsősorban műszaki beállítottságú egyetemistának – gyártás technikusoknak, mérnököknek, kémikusoknak, informatikusoknak – van esélye részt venni a tanulmányúton valamely európai vállalatnál.

A konkrét cég vagy ország kiválasztása az egyetemek, illetve a diákok elképzelésétől, igényeitől függ – mondta a szóvivő, a tanulmányút célja lehet Csehország, Ausztria, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Szlovénia vagy Horvátország, ahol az egyetemisták neves cégek gyártási folyamataival, működésével, valamint a külföldi munkakörülményekkel ismerkedhetnek meg. A diákok a gyakorlatban szerzett tudással, tapasztalatokkal térhetnek haza, melyek segítségükre lehetnek a jobb elhelyezkedésben is.

Mostanáig a projekt keretében a hallgatók csupán szlovákiai cégeket kereshettek fel – 2015 július végéig már 3223 egyetemista 115 cégben 117 tanulmányúton vett részt. A külföldi tanulmányút iránt érdeklődők augusztus végéig a www.vysokoskolacidopraxe.sk honlapon jelentkezhetnek.

– pr-i, forrás: TASR, kép: pixabay.com


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .