Mentálhigiénés felnőttképzés indul Léván

A Károli Gáspár Református Egyetemnek a Lévai Református Egyházközséggel, valamint a felvidéki mentálhigiénés közösség vezetőivel aláírt márciusi együttműködési szerződése értelmében mentálhigiénés felnőttképzés indul Léván – számolt be a felvidék.ma portál.

Mint Szathmáry Zsuzsanna, a felvidéki képzés koordinátora a hírportálnak elmondta, a szeptemberben kezdődő négy féléves képzés harmincöt fővel indul, a hallgatók nagyrészt pedagógusok, református lelkipásztorok, de van köztük pszichológus és menedzser is. A felnőttképzésre főleg a régióból – a Lévai, a Komáromi és az Érsekújvári járásból – jelentkeztek érdeklődők, de érkeztek néhányan a távolabbi térségekből is.

A felnőttképzés helyszíne a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium lesz, ahol a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara Mentálhigiéné Szakirányú Továbbképzési Szakának szakemberei, illetve külső óraadó tanárok oktatják majd a hallgatókat. A szeptember 24-25-i első képzési alkalmat önismereti csoportmunka előz meg szeptember közepén. A képzés mentálhigiénés szakemberi képesítést nyújt, ahogy Szathmáry Zsuzsanna kifejtette a felvidék.ma-nak: „A képzés alapvető célja, hogy a segítő szakmában dolgozók szemléletet kapjanak ahhoz, hogyan tudják a közösségüket segíteni és azt építeni. A szórványban élők számára hatalmas lelki segítséget jelent egy ilyen szakember tevékenysége.” Hozzátette: “Ennek a színvonalas, gyakorlatorientált képzésnek az is célja, hogy szakemberei által javítson a Kárpát-medencében élő magyarság lelki, illetve lelki egészségi állapotán és egy olyan szakmai hálózatot építsen ki, amely hasonló alapértékek, azonos szakmai alapelvek mentén végzi munkáját.”

A Czeglédi Péter Református Gimnázium és a Károli Gáspár Egyetem felnőttképzésének közös ünnepélyes tanévnyitójára szeptember 13-án, vasárnap kerül sor a lévai református templomban és a gimnázium épületében.

– forrás: felvidék.ma, kép: pixabay.com

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .