Élménypedagógiai módszerek az etikában, a mediális, egészségügyi és közlekedésre nevelésben

Filmszerkesztés, videofájl- és hangmegvágás, interaktív digitális segédanyagok használata – ilyen élménypedagógiai technikákat sajátíthatnak el azok a tanárok, akik bekapcsolódnak az Innovatív és aktivizáló módszerek a nevelésben elnevezésű nemzeti projektbe. A szeptembertől életbe lépő projekt számtalan lehetőséget kínál a saját digitális tartalmak készítésére.
Az interaktív digitális segédanyagok alapját a videofilmek képezik, amelyek interaktív játékok és feladatok segítségével dolgozzák fel a tananyagot. Ezek a videofilmek unikális digitális hordozók, melyeken 132 edukációs videoprogramot és 264 szakmai anyagot helyeztek el. Emellett a tanároknak lehetőségük nyílik saját digitális anyagok készítésére is, amelyeket szintén felhasználhatnak az oktatási folyamatban.
A digitális tananyagkészítésre irányuló továbbképzésen mindezidáig háromezer pedagógus vett részt, és a projekt még további háromezer érdeklődő számára rendelkezésre áll. A képzésen részt vett tanárok elsősorban az új módszerek élménykeltő hatását és eredetiségét dicsérik, és a nevelési tárgyak oktatásának átformálásaként értékelik. Az érdeklődők a Módszertani-Pedagógiai Központ honlapján, a www.amvprojekt.sk oldalon találnak bővebb információkat a projektről.

Az írás megjelent a Katedra folyóirat XXIII/1. (szeptemberi) számában

 – kép: pixabay.com


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .