Őszi fesztivál 2015

Az ősz ismét elkápráztatott bennünket tarkaságával, aranyszínű ragyogásával, terméseivel, csodálatos gazdagságával. Október 26. napjának délutánján iskolánk is az őszi varázs hangulatában pompázott.
Ezen a napon a gyerekeken kívül iskolánkba őszanyók és madárijesztők is érkeztek, zöldség- és gyümölcsszobrok jelentek meg folyosóinkon.
Készültek e napra koszorúk és ajtódíszek, őszi kalapvarázs kreációk, asztali díszek, népi hangszerek. Töklámpások garmadája sorakozott fel – népi motívumokkal díszített csipkemintás, tulipánmintás lámpások, de megjelent itt Jancsi és Juliska is. Az alkotások megtekintése mosolyt csalt tanulóink és kedves vendégeink arcára.
Idei Őszi fesztiválunk a népi hagyományok jegyében valósult meg. Erre törekedtünk a díszítés terén, a népi játékokkal, táncházzal és népdalénekléssel, valamint a népi kézműves foglalkozásokkal. A népiesség jegyében hirdettük meg „Fotó must-ra“ elnevezésű fényképkiállításunkat is, melynek témája az őszi szüret volt. Tanulóink csodás fotókkal járultak hozzá az Őszi fesztivál hangulatához.

MUAI3

A rendezvény délutáni megnyitóján a 6.b osztályos lányok népdalénekléssel teremtették meg a vidám hangulatot, hozták meg a jókedvet. Ezt követte az izgalmas „Kerge verseny“. Az ügyességi versenybe benevezett 3 tagú csapatoknak nagy mókában lehetett részük. Az egyes állomáshelyeken népi játékok vártak a gyerekekre, és bizony nem akármilyen turpisságokkal kellett megbirkózniuk. Volt itt almaszüret, diótörő, parittyás, sőt még csutkatorony építés is. Természetesen a népi turpisságokat minden érdeklődő kipróbálhatta, nem csupán a Kerge verseny résztvevői.
A népi turpisságokkal egyidőben a „Fonóban“ kézműves foglalkozás zajlott – készült itt rongybaba, Makk Marci, gombaházikó és csodaszép gipszformák festése.

MUAI1

A szülők és nagyszülők aktív hozzájárulásának köszönhetően „Elődeink sütötték“ elnevezéssel a Kóstolgató teremben sok-sok finomság várt a gyerekekre és a kedves vendégekre egész délután folyamán.
Ezt követően mindenkit – az elején még bizalmatlanul nézelődőket is – magával sodort a vidám táncház és csak úgy ropta kicsi és nagy egyaránt.
Majd szép lassan a lámpások világító fényében véget ért a játék, móka, dal, tánc – véget ért az őszi varázs.

Balázs Gabriella
Munka Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .