Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny

Az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny meghirdetése a 2015/2016-os tanévre a szlovákiai magyar középiskolák részére:

A komáromi Selye János Gimnázium a Magyar Kémikusok Egyesületének Kémiatanári Szakosztálya segítségével Szlovákiában tizennegyedik alkalommal is meghirdeti a magyarországi Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyt. Az elméleti verseny anyaga az általános iskolában és a középfokú iskolákban tanult kémia, kategóriánként értelmezve. Az elméleti tudás kiterjed az alkalmazott és a környezeti kémiára, valamint a kémia történetének magyar vonatkozásaira. A gyakorlati versenyen a térfogatos elemzésben kell jártasságot bizonyítani.
Az első forduló iskolai írásbeliből, a második forduló (szlovákiai döntő) írásbeliből és gyakorlatból, a harmadik forduló (országos forduló Szegeden) írásbeliből és gyakorlatból áll.
Az I. kategóriába a gimnáziumok első évfolyamának tanulói, a II. kategóriába a gimnáziumok második évfolyamának tanulói, a III. kategóriába a szakközépiskolák első és második évfolyamának diákjai tartoznak.

A 48. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny határidői:

1. Az iskolák igazgatói 2015. december 18-ig jelzik a Selye János Gimnáziumnak a versenyezni kívánó tanulók létszámát, kategóriánkénti bontásban az alábbi címen:
Andruskó Imre
Selye János Gimnázium
Ul. bisk. Királya č. 5
945 01 Komárno
2. A megbízott szervező 2016. január 22-ig elkészíti a feladatlapokat.
3. A Selye János Gimnázium 2016. február 5-ig továbbítja a feladatlapokat az iskolákhoz.
4. Az iskolai forduló lebonyolítása 2016. február 11-én, csütörtökön történik 13-tól 17 óráig.
5. Az iskola szaktanára 2016. február 19-ig visszaküldi a feladatlapokat a megbízott szervezőnek, aki kijavítja azokat, és február 26-ig összeállítja a szlovákiai fordulóba bekerült tanulók névsorát.
6. 2016. március 10-én (csütörtökön) 9-től 13 óráig a Selye János Gimnáziumban lezajlik a szlovákiai forduló.
7. 2016. április 22-től 24-ig zajlik az országos forduló Szegeden.

A versennyel kapcsolatos további információ a www.irinyiverseny.mke.org.hu oldalon található.

– forrás: felvidek.ma


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .