„Ilyenek a szlovákiai magyarok” – Országos siker az esszéíróversenyen

„A szó s izzó parázsa igaznak, szépnek
Vagy meggyújtod másoknak tűznek, fénynek,
vagy önlelkedben meghal s megemészt.”

Mottóként hangzott el a fenti idézet november 27-én, a pozsonyi Ifjú Szívek székházában, a X. Kulcsár Tibor vers- és prózamondó verseny országos döntőjén. Ugyanezen rangos esemény megrendezésének apropóján került sor a 11. Országos Esszéíró Pályázat győztes munkáinak kiértékelésére, valamint a díjátadó gála megrendezésére.

A Selye János Gimnázium diákjai közül Bánki Bence II. évfolyamos tanuló munkája bizonyult sikeresnek a zsűri elbírálása során, így meghívást kapott a díjkiosztó ünnepségre.
Bence a matematika és fizika tantárgyak szakterületén is remekel, számos verseny helyezettje. Emellett azonban a társadalomtudományok is érdeklik, kitűnő helyesíró, az Implom József Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjében tavaly 3. helyezést ért el.
A 4 választható téma közül a szlovákiai magyarok helyzetéről, a kisebbségi léttel kapcsolatos tapasztalatairól írta pályamunkáját. Időszerű téma, igenis foglalkoztatja a fiatalokat, hogy merre tartunk, milyennek látjuk a jövőt felvidéki magyarként. Bence esszéjével az 1. helyezést érte el, a díjátadó gálán értékes könyvjutalomban részesült.

A tanárnak öröm a sokoldalú, tehetséges diák sikereit, fejlődését látni. Biztos vagyok abban, hogy Bence számára az „útnak” nincs itt vége, még kitartással és szorgalommal a reál és humán tárgyak egyaránt hozhatnak sikereket ugyanazon diáknak!
Kívánom, hogy az utad ilyen sikeresen folytatódjon tovább a gimnázium falai között az elkövetkező években is!

Dr. Farkas Adrianna
felkészítő tanár


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .