Komáromi járási kosárlabdabajnokság

A Selye János Gimnázium által nemrégiben megrendezésre került a komáromi járási kosárlabdabajnokság a középiskolás fiúk számára, Paraska István szervezésében.
A versenyen 8 csapat indult, 2 felvonásban zajlott. Az elsőre november 30-án került sor, 4 csapat mutathatta meg tudását.
A komáromi Ľudovít Jaroslav Šulek Gimnázium, az ógyallai Építészeti Szakközépiskola, a komáromi Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola és a komáromi Marianum Egyházi Gimnázium – ebből a csoportból a szlovák gimnázium és a Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola jutott be a döntőbe.
A 2. csoport megmérettetésére december 1-jén került sor, ahol a komáromi Ipari Szakközépiskola, komáromi Műszaki Szakközépiskola, az ógyallai Műszaki Szakközépiskola és a Selye János Gimnázium játszott – innen az Ipari és a SJG került be a döntőbe.
A csütörtöki döntőben a 3. helyért a Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola és az Ipari vetélkedett, végül az Ipari került ki győztesként.
Nagy meglepetés a döntőben nem történt. A szlovák gimnázium visszavágott a tavaly elszenvedett vereségért, és 47:25 arányban legyőzte a Selye gimnázium csapatát, így ők képviselhetik a Komáromi járást a kerületi versenyen.

A Ľ. J. Šulek Gimnázium 2015. november 26-án kosárlabdaversenyt szervezett lánycsapatok számára. A versenyen 5 csapat mérte össze tudását, köztük a SJG lánycsapata. Nagy volt az öröm, mert a Selyés csapat elsőként végzett, így megvédte bajnoki címét, és ezzel az eredménnyel a lányok kivívták a jogot a kerületi versenyen való részvételre.

Paraska István
a Selye János Gimnázium testnevelő tanára

illusztrációs kép: pixabay.com


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .