Eddig 142 iskola csatlakozott a korlátlan sztrájkhoz

Hivatalosan eddig 142 iskola 2 653 tanára csatlakozott a sztrájkhoz a Szlovák Tanárok Kezdeményezése honlapjának közlése szerint. A honlapon a tanárok egy űrlap segítségével regisztrálhatnak a sztrájkra. Az iskola működéséről a munkabeszüntetés idején az igazgatók fognak beszámolni az alapján, hányan csatlakoztak a sztrájkhoz – adta hírül a bumm.sk hírportál.

A Szlovák Tanárok Kezdeményezése január 11-én jelentette be a sztrájkkészültséget. Azért fordultak ehhez az eszközhöz, mert Juraj Draxler ugyan elismerte a Szlovák Tanári Kamara kéréseinek megalapozottságát, de nem történt semmilyen konkrét lépés.

Amennyiben január 25-ig nem javasolnak konkrét jogszabályi intézkedéseket, amelyekkel még ebben a választási ciklusban teljesíthetik a követeléseiket, korlátlan sztrájkba lépnek.

A Szlovák Tanárok Kezdeményezése addig is informális találkozókon tájékoztatja az igazgatókat, tanárokat, nevelőket, gyakorlati mestereket, speciális pedagógusokat és pszichológusokat a kezdeményezés következő lépéseiről és a sztrájkról.

A tanárok elsősorban a pedagógusi fizetéseket, az iskolákra felszereltségére  fordított összeget kevesellik és kifogásolják a továbbképzési rendszert.

(sita/bumm.sk)

A sztrájkhoz csatlakozó iskolák és pedagógusok aktuális számát a kezdeményezés honlapján követhetik.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .